Η διευθέτηση της αναπροσαρμογής των συμβολαίων του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και του Κώστα Κατσουράνη, οι οποίοι αποδέχθηκαν τη σημαντική μείωση αποδοχών που τους πρότεινε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (40-50%), η παραμονή του Νίκου Σπυρόπουλου (επίσης) με μειωμένες αποδοχές και η πρόταση ανανέωσης (με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος) που κατατέθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη (αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η τελική απάντησή του), φέρνει τη διοίκηση των Πρασίνων στη δεύτερη φάση της προσπάθειας που καταβάλει για «ψαλίδι» στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πολιτικής λιτότητας που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την ΠΑΕ αναμένεται να επηρεάσει και άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι ανήκουν στην επόμενη κατηγορία, μετά τους υψηλόμισθους που κόστιζαν (έκαστος) στο Τριφύλλι πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Στη λεγόμενη β’ κλίμακα ανήκουν ο Λουκάς Βύντρα, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι και λαμβάνει ετησίως περίπου 700.000 ευρώ, όπως επίσης οι Βίκτορ Βιτόλο και Τοτσέ, που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2011 και αμείβονται ετησίως περίπου με 450.000 ευρώ έκαστος.

Στις προθέσεις των διοικούντων την ΠΑΕ είναι να προτείνουν και στους τρεις μείωση αποδοχών, με αυτή του Βύντρα να φτάνει το 40-50%. Στόχος των ιθυνόντων του συλλόγου είναι να ελαφρυνθούν περίπου κατά μισό εκατ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό, κάτι όμως που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, αφού θα πρέπει να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη των ποδοσφαιριστών.

Το διαπραγματευτικό χαρτί που διαθέτουν οι Πράσινοι και αναμένεται να χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης, αφορά την ανάλογη συμφωνία που πέτυχαν με τους υψηλόμισθους Μπουμσόνγκ και Κατσουράνη και τον επίσης βασικό Σπυρόπουλο, όμως και πάλι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των Βύντρα, Βιτόλο και Τοτσέ…

Το μεγάλο αγκάθι πάντως για τη διοίκηση της ΠΑΕ παραμένει το «βαρύ» συμβόλαιο του σοβαρά τραυματία Σεμπάστιαν Λέτο (κοστίζει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ), ο οποίος επί του παρόντος αρνείται να αποδεχθεί το νέο συμβόλαιο που του προτείνουν οι Πράσινοι με μειωμένες απολαβές αλλά χρονική επέκταση κατά ένα έτος…