Κωνωποκτονίες για την αναχαίτηση του ιού του Δυτικού Νείλου

Προνυμφοκτονίες δεν έγιναν την άνοιξη για να μην εισέλθει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα. Με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τις αλλεπάλληλες επισκέψεις της τρόικας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Δεν έγιναν προνυμφοκτονίες την άνοιξη για να μην εισέλθει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα. Με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τις αλλεπάλληλες επισκέψεις της τρόικας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ο ιός έφθασε στο Παλαιό Φάληρο και στην Αργυρούπολη, δύο άνθρωποι νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα και οι ειδικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κωνωποκτονίες. Αυτή τη φορά, για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστοι δήμοι της χώρας (μόλις το 10%) έκαναν ψεκασμούς την κατάλληλη περίοδο.
Οι ειδικοί που συμμετείχαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία της υφυπουργού κυρίας Φωτεινή Σκοπούλη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα επίγειες κωνωποκτονίες σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά. Μία από τις περιοχές, όπου μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, είναι το Ιλιον με το πάρκο Τρίτση. Ανάλογα πάρκα έχουν πολλές περιοχές της Αττικής όπου οι ειδικοί θα κάνουν ψεκασμούς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk