Τους 41 βαθμούς θα φτάσει την Πέμπτη η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει πιθανώς τους 42. Το βράδυ πάντως αναμένονται καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά και βόρεια τη Δευτέρα, την Τρίτη όμως ο υδράργυρος θα πέσει 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 39 βαθμούς με τοπικές βροχές και καταιγίδες το βράδυ.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά και τα βόρεια. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται συννεφιά με τοπικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή αναμένεται νέα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, οι οποίες κατά τόπους ίσως είναι έντονες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

Η Τρίτη θα είναι η μέρα που όλοι περιμένουμε, αφού η θερμοκρασία θα πέσει 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Στα ανατολικά ηπειρωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Μικρή ενίσχυση των βόρειων ανέμων που ίσως φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη.