Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι και απλός κόσμος τον «αριστοφανικό» Θύμιο Καρακατσάνη και τον οδήγησαν τη Δευτέρα στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο της Παιανίας.

Χωρίς επικήδειους -σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου- λίγο νωρίτερα εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στην Παιανία.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Είχε γεννηθεί το 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Είχε εμφανιστεί στις ταινίες «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Η χαρτορίχτρα», «Η γυναικοκρατία», «Μπουμ Ταρατατζούμ», «Καραβάν Σαράι».

«Ο Θύμιος ήταν εξαιρετικός συνεργάτης, φοβερά φιλότιμος, επαγγελματίας» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο σκηνοθέτης της ταινίας «Καραβάν Σαράι» Τάσος Ψαρράς.

*Παράκληση της οικογένειας του Θ. Καρακατσάνη, ήταν, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στον σύλλογο «Η καρδιά του παιδιού».