Ελιόπιτα με τυρί και θρούμπι

Υλικά για 6-8 άτομα

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml (περίπου) νερό, χλιαρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 πρέζες θρούμπι ή ρίγανη, ξερή
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πατέ μαύρης ελιάς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς το ξερό κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ίσα να μαραθεί. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.

Ελέγχουμε το αλάτι (θέλει προσοχή καθώς έχουμε τις ελιές και τη φέτα) και αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό σκεύος. Στρώνουμε την πίτα ομοιόμορφα και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk