Πανελλαδικές: Δυσκολίες στη φυσική, Καβάφης στη Νεοελληνική Λογοτεχνία

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία κατεύθυνσης και στη Φυσική κατεύθυνσης εξετάζονται την Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’).

Ένα ποίημα του Κώστα Καβάφη με τίτλο ταιριαστό στην περίοδο που περνάει η χώρα, αλλά θέμα σχετικό με το γήρας, επέλεξαν την Παρασκευή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για την εξέταση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης. «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου: ποιητή εν Κομμαγηνή 595 μ.χ.» είναι ο τίτλος του ποιήματος του μεγάλου Αλεξανδρινού που ξεκινάει με τους στίχους «Το γήρασμα του σώματος και της μορφής μου, είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι…»

Στη Φυσική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εξέτασης μετά τη Βιολογία, τα θέματα όπως λένε εκπαιδευτικοί ήταν πολύ απαιτητικά και δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους υποψήφιους. Την Παρασκευή εξετάζονταν οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ ειδικά στη δεύτερη αναμένεται βαθμολογική «σφαγή». «Τα σημερινά θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, ήταν στο πλαίσιο της σχολικής ύλης, αλλά ήταν γενικά ένα εξαιρετικά απαιτητικό διαγώνισμα σε όλη του την έκταση» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Χατζητέγας.

Την Δευτέρα, 28 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk