Ακόμα και «επικοινωνιακές» συμβουλές ζήτησε να πάρει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, από τον…Νίκο, ένα πρόσωπο του οποίου το επώνυμο παραμένει άγνωστο. Από το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου προκύπτει ότι ο «Νίκος» υπέβαλε πρόταση στον πρώην υπουργό για επικοινωνιακή επίθεση σε έντυπα και διαδικτυακά σάϊτ με στόχο να βελτιώσει την εικόνα του.

Η πρόταση περιλαμβάνει συνεχείς εμφανίσεις επί 18 μήνες στα ΜΜΕ και συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας δημοσιογράφων με αποστολή να εξωραϊσει την εικόνα του Τσοχατζόπουλου. Προτείνεται μάλιστα να υπάρχει ένα παραπολιτικό σχόλιο ανα 20ημερο σε 13 έντυπα και περίπου 15 σάϊτ και μπλογκ.

Για την 18μηνη συνεργασία ο «Νίκος» ζητάει αμοιβή 270.000 ευρώ. Το 30% εξ αυτών απαιτεί να καταβληθούν με την υπογραφή του συμφωνητικού. Ο «Νίκος» υποβάλλει παράλληλα στο Τσοχατζόπουλο και πλάνο πολιτικής παρέμβασης με τη διενέργεια ακόμη και δημοσκοπήσεων με κατευθυνόμενα ερωτήματα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα».

Το προσχέδιο πρότασης

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου» προς τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, προτείνονται τα εξής:

  • Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα: «Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδυνή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος». (γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
  • Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites – blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media. Προτείνονται οι ιστοσελίδες: Press-gr.blogspot.com, citypress.gr.blogspot.com, tro-ma-ktiko.blogspot.com, zoomnews.gr, tsiliadoros.blogspot.com, kripsinos.blogspot.com, taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr, newscode.gr, voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη), i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com.
  • Προτείνονται επίσης, σύμφωνα πάντα με τον «Νίκο»: 60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
  • Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
  • Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
  • Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
  • Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
  • Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).

Συμφωνητικό εξαγοράς

Στο ίδιο αρχείο υπάρχει και ένα περίεργο συμφωνητικό εξαγοράς από την εταιρεία Νόρις του συνόλου των μετοχών άλλης εκδοτικής εταιρείας αντί του ποσού του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά συμφωνείται να γίνει σε τρεις δόσεις: Τον Μάϊο του 2009 (300.000 ευρώ), τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς (300.000 ευρώ) και τον Δεκέμβριο 2009 (400.000 ευρώ). Το υπόλοιπο ποσό συμφωνείται να πληρωθεί στις 20 Μαϊου 2010 (250.000 ευρώ) και στις 20 Νοεμβρίου 2010 (250.000 ευρώ).

Εν τω μεταξύ, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα έξοδα που έγιναν στον οικιακό εξοπλισμό του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο καναπέδες παραγγέλθηκαν και πληρώθηκαν αντί του ποσού των 34.800 ευρώ ενώ μόνο το κρόσι στοίχισε 2.626 ευρώ, σύμφωνα με επίσημο τιμολόγιο.