«Ελλάδα, Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» το κόμμα του Γ. Τράγκα

Την ίδρυση του πολιτικού forum-φορέα «Ελλάδα, Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» ανακοίνωσε ο Γιώργος Τράγκας. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν επιλέγει Δεξιούς ή Αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά εντός ζωής

Την ίδρυση του πολιτικού forum-φορέα «Ελλάδα, Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» ανακοίνωσε ο Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν επιλέγει Δεξιούς ή Αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά εντός ζωής.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος γίνονται γνωστές κάποιες από τις αρχές του νέου σχηματισμού όπως «άμεση ακύρωση όλων των παράνομων διεθνών συμβάσεων και των μυστικών συμφωνιών που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τους διεθνείς κερδοσκόπους» ενώ αναφέρεται και ότι θα διεκδικηθεί «με πρωτοβουλίες και διεθνή δράση η ανάκτηση της ισότιμης θέσης μας στην Ενωμένη Ευρώπη των λαών και όχι του διεθνούς κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του».

Η ιδρυτική διακήρυξη του «Ελλάδα ΕΑΜ»

Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών συμβάσεων και μυστικών συμφωνιών, οδηγείται σε πολύχρονη οικονομική κατοχή και δουλεία. Οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την πραξικοπηματική κατάργηση των βασικών συνταγματικών τους δικαιωμάτων. Η εθνική κυριαρχία της πατρίδας συρρικνώθηκε με δόλιο και εγκληματικό τρόπο και η χώρα παραδόθηκε αμαχητί σε όσους επιβουλεύονταν εδώ και χρόνια τη σταδιακή μετατροπή της σε προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης. Ο Ελληνικός Λαός, παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς από τους διεθνείς κερδοσκόπους και τα εγχώρια φερέφωνά τους, απάντησε με ενότητα και αποφάσισε να αντισταθεί ανυποχώρητα σε κάθε σχέδιο επιβουλής ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία του.

Η κύρια ευθύνη βαραίνει το απονομιμοποιημένο, πλέον, πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, που εξέθρεψε τις ολιγαρχίες του πλούτου και τα εξωθεσμικά κέντρα που επί δεκαετίες απομυζούσαν παρασιτικά το δημόσιο πλούτο. Είναι οι ίδιοι, οι πρωταίτιοι της εθνικής συμφοράς, που με το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδας, προσπαθούν να επιβάλουν ως μονόδρομο κυβερνήσεις μειοψηφίας. Κυβερνήσεις που νοθεύουν και αγνοούν τη βούληση του κυρίαρχου λαού. Επί της ουσίας βυσσοδομούν, ζητώντας νομιμοποίηση ώστε να επανακάμψουν και να διατηρήσουν τα λάφυρα της λεηλασίας.

Η αποκατάσταση της ομαλότητας, της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατικής νομιμότητας, δεν μπορούν να εμπεδωθούν όσο παραμένουν στις θέσεις τους και ατιμώρητοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εθνικής συμφοράς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη αξιακής αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ώρα να διατυπωθεί ένα σύνολο αρχών και θέσεων που θα δίνουν στον τόπο ελπίδα και όραμα, θα αποκαθιστούν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και θα εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για βελτίωση των όρων ζωής και δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου που δεν θα μπορεί να μοιραστεί σε περιορισμένες προνομιούχες ομάδες.

Είμαστε υποχρεωμένοι ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες να δημιουργήσουμε μια τέτοια πολιτική πράξη, ένα νέο εθνικό μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του χθες, με βασική προϋπόθεση την συμμετοχή των Ελλήνων σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι καθήκον όλων μας και υποχρέωση στις αυριανές γενιές, να εγκαταλείψουμε την λογική της ανοχής και να αποκαταστήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.
Όλοι όσοι υπογράφουμε σήμερα την παρούσα πολιτική διακήρυξη συμφωνούμε και εγκρίνουμε τις βασικές αρχές τις αξίες και τους στόχους του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και διεκδικούμε την θεμελίωση στον τόπο μιας αληθινής και σύγχρονης δημοκρατίας με άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία και την αξιοκρατία.

Πιστεύουμε στη δημιουργία μιας νέας ελεύθερης πολιτείας που θα εκφράζει γνήσια τη λαϊκή κυριαρχία, με σεβασμό στην τήρηση του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και που θα έχει στον πυρήνα της, ως βασική επιδίωξη, την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία των πολιτών της.

Ζητούμε την άμεση ακύρωση όλων των παράνομων διεθνών συμβάσεων και των μυστικών συμφωνιών που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τους διεθνείς κερδοσκόπους, τα μονοπωλιακά συμφέροντα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, αλλά και τους εγχώριους αντιπροσώπους τους.

Θα εργαστούμε για την απομάκρυνση των δυνάμεων οικονομικής κατοχής από την Ελλάδα, για την οργάνωση της άμυνας απέναντι στις επιδιώξεις της διεθνούς τοκογλυφίας και τη στήριξη της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας.
Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος, τους όρους με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων.

Απαιτούμε την άμεση δικαστική διερεύνηση, την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των πρωταιτίων της εθνικής καταστροφής και θα εργαστούμε για την κατάργηση κάθε αντισυνταγματικού νόμου που παρέχει ιδιότυπη δικαστική ασυλία στο πολιτικό κατεστημένο.

Διεκδικούμε με πρωτοβουλίες και διεθνή δράση την ανάκτηση της ισότιμης θέσης μας στην Ενωμένη Ευρώπη των λαών και όχι του διεθνούς κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του. Απαιτούμε την αυθεντική έκφραση της λαϊκής βούλησης για περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στη λειτουργία της Ευρώπης και τη διασφάλιση των στόχων της εξωτερικής μας πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.
Βασικός κυριαρχικός στόχος είναι ένα καλύτερο κράτος που θα έχει ως σκοπό τη δίκαιη και αειφόρο οικονομική οργάνωση και θα θέτει ως προτεραιότητα την αξιοπρέπεια την αυτοπεποίθηση της νέας γενιάς. Οι προκλήσεις είναι ιστορικές και δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για ιδεολογική εκμετάλλευση με τους όρους του χθες. Ο Ελληνικός Λαός με ενότητα και σοφία ζητά σύνθεση και εθνική συναίνεση, μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές και τις ξεπερασμένες στην πράξη διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς.

Καλούμε όλους τους πολίτες που συμμερίζονται τις αγωνίες μας, αλλά και το όραμά μας για το αύριο και που πιστεύουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν που μας έχουν υποδείξει οι υπεύθυνοι της εθνικής συμφοράς, να γίνουν οι προπομποί του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τις δυνάμεις του χθες. Η σημερινή διακήρυξη, ας είναι η αρχή για τη δημιουργία ενός νέου Μετώπου με την ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα και το οργανωτικό σχήμα όλων των μελών που θα στελεχώσουν το νέο πολιτικό φορέα.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2012 ΕΛΛΑΔΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk