• Αναζήτηση
 • Γ. Παπανδρέου: επίθεση στον Π. Καμμένο για δηλώσεις που τον θίγουν

  Σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή συνεντεύξεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στις οποίες ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «εσκεμμένα παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο εκτελώντας συγκεκριμένο σχέδιο». Επίσης, χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «απατεώνα».

  Να απαντήσει στον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μάλιστα με μακροσκελή ανακοίνωση, επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Π. Καμμένος είχε κατηγορήσει από την συχνότητα του Σκάι τον κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα» και υποστηρίζοντας ότι «εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο».

  Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον κ. Καμμένο για δημαγωγία και πατριδοκαπηλία, ενώ στρέφεται και κατά της ΝΔ, η οποία όπως λέει, ανέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Καμμένο και σήμερα είναι και αυτή θύμα της δημαγωγίας του.

  Στην εκτενή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου αναφέρονται τα εξής: 

  «Από καιρό, ο κ. Καμμένος έχει υιοθετήσει την τακτική της δημαγωγίας και της πατριδοκαπηλίας.


  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Γιώργος Παπανδρέου και όλη η οικογένεια Παπανδρέου ανεξαιρέτως, υπηρετούν τα σκοτεινά συμφέροντα όλων των εχθρών της πατρίδας, άπληστων κερδοσκόπων, εκπροσώπων παγκόσμιων συνωμοσιών και οποιουδήποτε άλλου έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα.

  Σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου «απατεώνα» και υποστήριξε και πάλι ότι εσκεμμένα παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο «εκτελώντας συγκεκριμένο σχέδιο».

  Εναγωνίως προσπαθεί να τεκμηριώσει τις απόψεις τους με συνεχή ψεύδη.

  Χθες μάλιστα, σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, επικαλέστηκε δήθεν δήλωση του ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν το 2010, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είχε δηλώσει δημοσίως ότι «αφού δεν θέλετε τα 22 δισ. που σας δίνουμε, να πάτε στο ΔΝΤ».

  Μία ακόμη απόδειξη ότι χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη για να κάνει το σόου του σε βάρος της αλήθειας. Φυσικά τέτοια δήλωση δεν υπάρχει.

  Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει μόνο η δημόσια προτροπή του τότε προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ προς την Ελλάδα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Στη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρ. Ζέλικ, ο κ. Μεντβέντεφ είχε πει: «Μόλις συναντήθηκα με τον έλληνα πρωθυπουργό και του σύστησα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας».

  Ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να υπάρξει στήριξη προς την Ελλάδα και να μην καταρρεύσει η χώρα. Εδωσε πραγματική μάχη, σε αντίθεση με την τότε παράταξη του κ. Καμμένου, τον ίδιο και όλη την κυβέρνηση Καραμανλή, που φυγομάχησαν μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε σκληρά στην ΕΕ, για το πακέτο στήριξης που έσωσε τη χώρα και τους πολίτες από τη βέβαιη χρεοκοπία το Μάιο του 2010.

  Το ποιους και τι εξυπηρετεί η δημαγωγία και η πατριδοκαπηλία, ας το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος και ας το αξιολογήσει ο έλληνας πολίτης.

  Τα φαινόμενα αυτά συσκοτίζουν τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικούς υπεύθυνους για αυτά που περάσαμε και περνάμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

  Ο ελληνικός λαός ζητά αλήθειες και όχι παραμύθια που αποπροσανατολίζουν. Ο κ. Καμμένος, με όσα υποστηρίζει, παραμένει ψεύτης και έκθετος, πολιτικά και ηθικά.

  Οσο για τη ΝΔ, να χαίρεται το τέρας δημαγωγίας που ανέχτηκε, καλλιέργησε και δημιούργησε, με στόχο τη συστηματική λασπολογία και κατασυκοφάντηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.

  Τώρα πλέον, αποτελεί και αυτή θύμα του και θύμα της δημαγωγίας του.

  Αλλά δεν μπορεί ούτε η Ελλάδα ούτε ο ελληνικός λαός, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, να είναι θύμα της δημαγωγίας. Το μέλλον του τόπου υπηρετείται μόνο με την αλήθεια.»

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk