Με προεκλογική δήλωση στηρίζει Σαμαρά ο Καραμανλής

Μήνυμα στους κεντροδεξιούς και δεξιούς ψηφοφόρους ότι η παράταξη εκφράζεται από τη Ν.Δ. και πρέπει να στηριχθεί στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αναμένεται να στείλει με δημόσια δήλωσή του ο κ. Κ. Καραμανλής, ενισχύοντας πλήρως τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Μήνυμα στους κεντροδεξιούς και δεξιούς ψηφοφόρους ότι η παράταξη εκφράζεται από τη ΝΔ και πρέπει να στηριχθεί στις εκλογές της 6ης Μαϊου, έστειλε με δημόσια γραπτή του δήλωση ο κ. Κ. Καραμανλής, ενισχύοντας πλήρως τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Η δήλωση Καραμανλή

«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης» επισημαίνει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Καραμανλής και σημειώνει πως η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Σύμφωνα με τον τέως Πρωθυπουργό εάν δεν γίνει αυτό, θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης, με την εξής επισήμανση: «Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά».

Ο κ. Καραμανλής θεωρεί «αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα» την « ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας» και δίνει τη στήριξη του στον κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Θερμός εναγκαλισμός

Ο τέως Πρωθυπουργός, που είχε θερμό εναγκαλισμό την Κυριακή το μεσημέρι στο Ζάππειο με τον κ. Σαμαρά, τόσο πριν όσο και μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, αποφάσισε να ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια του κόμματος με δημόσια παρέμβασή του (είχε γίνει μια για τις εξεταστικές επιτροπές γι ατο Βατοπαίδι), την πρώτη μετά από δυόμιση χρόνια και τη βαριά ήττα του 2009.

Το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών είναι πολύ θετικό και φάνηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου, στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη, όπου είχαν και μια σύντομη συνομιλία, παρουσία και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Η προεκλογική περίοδος ένωσε τους κκ. Σαμαρά και Καραμανλή με τον τέως Πρωθυπουργό να θεωρεί ότι στην επικείμενη εκλογική οι ψηφοφόροι της παράταξης πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τη Ν.Δ. που αποτελεί, όπως λέει, τη βασική συνιστώσα και σταθερά του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. με δημόσια δήλωσή του.

Αν και αρχικά υπήρξε σκέψη να προβεί σε δήλωση στις 6 Μαϊου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τελικώς έγινε, όπως αποκάλυψε χθες το Βήμα, αρκετές ημέρες πριν τις εκλογές.

Και αυτό για να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να…περάσει το μήνυμα στην κομματική βάση και να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η αναγκαία συσπείρωση.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής σε συνομιλίες που έχει -αυτό έγινε και προχθες Κυριακή- σε γεύμα που είχε ο τέως Πρωθυπουργός σε στενό κύκλο φίλων του, όπως ο κ. Ευ. Αντώναρος (υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών), όπου τόνισε την ανάγκη να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι γύρω από τη Ν.Δ.

Στις συνομιλίες που έχει ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται πεπεισμένος πως μπορεί ο κ. Σαμαράς να κάνει την ανατροπή και να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από τη Ν.Δ. και επισημαίνει πως τα άλλα κόμματα που προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ. δεν βοηθάνε.

Επίσης, εκτιμά ότι θα επικρατήσει η λογική μπροστά στην κάλπη, παρά την οργή και την απογοήτευση των πολιτών και σημειώνει πως είναι ώρα ευθύνης.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιχείρησε να ηρεμήσει αρκετούς πολιτευτές και στελέχη που αισθάνθηκαν άσχημα από το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στις λίστες, λέγοντας πως η μάχη δεν είναι κομματική, αλλά εθνική και τους προέτρεψε να παραμερίσουν στην άκρη τις όποιες πικρίες.

Ο κ. Καραμανλής, που ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον κ. Μεϊμαράκη στο πολιτικό του γραφείο για την κατάσταση που υπάρχει στο κόμμα, θα κάνει μια ακόμα κίνηση υποστήριξης του κ. Σαμαρά.

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη (στην οποία θα είναι και πάλι υποψήφιος όπως συμβαίνει από το 1989), την Τετάρτη 2 Μαϊου, ο κ. Καραμανλής θα είναι στην πόλη, όπου θα δει πολιτικούς του φίλους και θα δώσει το παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά, δίνοντας και ένα ακόμα μήνυμα ενότητας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk