Χωρίς φύλακες η Φαιστός

Με ένα μόνον άτομο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού στην Κρήτη, παρ΄ ότι η τουριστική περίοδος άρχισε στο νησί. Επιπλέον και ακριβώς λόγω της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει το μεσημέρι

Με ένα μόνον άτομο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού στην Κρήτη, παρ΄ ότι η τουριστική περίοδος άρχισε στο νησί. Επιπλέον και ακριβώς λόγω της έλλειψης φυλακτικού προσωπικού ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα είναι απώλεια εσόδων σε κρίσιμες εποχές, πόσο μάλλον, που το ίδιο συμβαίνει και με την δημοτική επιχείρηση «Ξενία Φαιστός», όπου επίσης δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Κατόπιν αυτών η τοπική κοινωνία διαμαρτύρεται, σχετική ερώτηση κατέθεσε μάλιστα στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης.
Το ζήτημα είναι όμως, ότι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων δεν έχουν γίνει ακόμη πουθενά, καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη προκήρυξη από το υπουργείο Πολιτισμού. Εως πριν από μερικά χρόνια αυτό γινόταν πάντα τον Απρίλιο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λαμβάνοντας μάλιστα υπ΄όψιν την ημερομηνία του Πάσχα και των καθολικών. Οι οικονομικές δυσχέρειες των δύο τελευταίων ετών ωστόσο, με τις γνωστές επιπτώσεις στην επαρκή στελέχωση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε φυλακτικό προσωπικό, καθυστερούν και την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Ετσι, αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο, πόσοι και ποιοι χώροι και μουσεία θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο και από πότε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk