Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις περίπου 20 ατόμων, στη διάρκεια επιχειρήσεων σε κύκλους φανατικών ισλαμιστών. Η επιχείρηση διεξήχθη στην περιοχή της Τουλούζης, όπου είχε πραγματοποιήσει τις επιθέσεις ο Μοχάμεντ Μερά, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Λίγο μετά τον θάνατο του 23χρονου Μ. Μερά στις 22 Μαρτίου, ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, είχε δηλώσει ότι οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση των συνεργών του δράστη.

Ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έχει ζητήσει από τη γαλλική αστυνομία να εκτιμήσει την επικινδυνότητα ατόμων που είναι γνωστά για τη συμπάθειά τους προς το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η τεράστια αυτή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) με τη συνεργασία, για ορισμένους στόχους, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας, της Raid.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε στη συνοικία Μιρέλ της Τουλούζης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Έρευνα διεξήχθη και στην ευρύτερη περιοχή της Νάντης, όπου δρα η οργάνωση Forsane Alizza (Ιππότες Υπερηφάνειας), την οποία πολλοί έχουν συνδέσει με τον δράστη των επτά δολοφονιών στην Τουλούζη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, αστυνομικές έρευνες διεξήχθησαν επίσης στη Λυόν, τη Μασσαλία, το Παρίσι, τη Νίκαια, το Λε Μαν.

Ο Μοχάμεντ Μερά κηδεύτηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον μουσουλμανικό τομέα του κοιμητηρίου Κορνμπαριέ στην Τουλούζη, παρουσία τριάντα ατόμων, αλλά κανενός μέλους της οικογένειάς του.