Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι οι σημερινοί Βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν «πονοκέφαλο» σχετικά με την επανεκλογή τους, αφού η ανεπάρκεια ορισμένων και η ανικανότητα τους οδηγεί εκτός κοινοβουλίου. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να μειώσουν τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και να κόψουν άλλους, ώστε να είναι πιο εύκολη η επανεκλογή τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι επισημαίνουν στις ηγεσίες των κομμάτων τους ότι επειδή μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, έχουν υποστεί βαριές απώλειες στους ψηφοφόρους τους και θέλουν την έμμεση στήριξη των ηγεσιών.

Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό όμως για τα δύο κόμματα εξουσίας; Είναι αλήθεια ότι τα μέλη του συγκεκριμένου κοινοβουλίου πέρασαν ουσιαστικά μια περίοδο που καμία σχέση δεν είχε με τις προηγούμενες. Όμως οι Βουλευτές που διαμαρτύρονται δεν έχουν καταλάβει ότι η δημοτικότητα τους είναι χαμηλή από τα δικά τους λάθη και σφάλματα. Είτε οφείλεται σε δηλώσεις τους, είτε σε λάθος κινήσεις αλλά πολύ περισσότερο οφείλεται στην ανυπαρξία τους. Γιατί πολλά από τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου λάμπουν δια της ανυπαρξίας τους την μέση κοινοβουλευτική περίοδο και θυμούνται να εμφανιστούν προεκλογικά, είτε σε καμία εκδήλωση κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο Έλληνας Βουλευτής οφείλει να είναι κοντά στον Ελληνικό λαό όλο το 24ωρο, σε κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση και φυσικά, να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Γιατί σήμερα μπορεί μια ενέργεια να ονομάζεται πολιτικό κόστος, αύριο όμως μπορεί να σημαίνει ξεπούλημα της πατρίδας και κοροϊδία κατά των ψηφοφόρων. Το «γάντζωμα» από την εξουσία μπορεί να είναι ότι πιο αρνητικό για έναν πολιτικό ή έναν πολιτικό φορέα.

Όταν ο σκοπός είναι η εξουσία και όχι η ουσία, τα αποτελέσματα είναι καταστρεπτικά. Το απέδειξε αυτό η πορεία πολλών πολιτικών, που ενώ ξεκίνησαν με θετικά χαρακτηριστικά, έπειτα οδηγήθηκαν σε κακή αποχώρηση από την πολιτική ζωή. Αν θα ήθελαν οι Βουλευτές (και Υπουργοί) που δεν επανεκλέγονται να έχουν καλύτερη εικόνα, έπρεπε να το σκεφτούν νωρίτερα και να μην προκαλούν με τις συμπεριφορές τους… Τώρα πλέον είναι αργά και ο Ελληνικός λαός θα στείλει τους υποκριτές και τους ανεπαρκείς… Σπίτι τους…