Λίγες μέρες απομένουν για την ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών. Λίγες αλλά καθοριστικές.
***
Ο Edward Hall, ο γιος του Sir Peter Hall και ο (ετεροθαλής) αδελφός της Rebecca Hall, σκηνοθέτης ο ίδιος, της γενιάς των σαραντάρηδων, διόλου απίθανο να αποτελέσει την εισαγόμενη παραγωγή στα Επιδαύρια του 2012.
***
Είναι συνεργάτης του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, καλλιτεχνικός διευθυντής του λονδρέζικου Hampstead Theatre και επικεφαλής της σαιξπηρικής ομάδας Propeller, αμιγώς ανδρικής.
***
Ο Hall ο νεότερος έγινε διάσημος από τον «Ερρίκο Στ’» του Σαίξπηρ που ανέβασε σε μια ενιαία παράσταση που περιελάμβανε και τα τρία έργα.
***
«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη έχει προτείνει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τη Σοφία Φιλιππίδου στον ρόλο της Πραξαγόρας.
***
Είναι τουλάχιστον ο τέταρτος Αριστοφάνης που περιμένει έγκριση μαζί με τις «Νεφέλες», τον «Πλούτο» και τους «Ορνιθες». Εκτός και αν ο Γιώργος Λούκος έχει αποφασίσει φέτος να προσφέρει μόνο γέλιο…
***
Κωμωδίες, μαθαίνω, αναζητούν και προτείνουν στους ηθοποιούς οι θεατρικοί παραγωγοί για τη σεζόν 2012 -2013. Φοβούμενοι τα μέλλοντα, ευελπιστούν να ξεπεράσουν τα δύσκολα με χιούμορ.
***
«Οδυσσεβάχ» στη Μικρή Πόρτα, απολαυστική και χορταστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, υψηλής αισθητικής.
***
Οι ως τώρα διαφαινόμενες ως επικρατέστερες ημερομηνίες για τις εκλογές δεν επηρεάζουν τις παραστάσεις. Κάπου ανάμεσα στο τέλος της χειμερινής και πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου μάλλον θα καλύψουν ένα καλλιτεχνικό κενό.
***
Πέτερ Στάιν και Διονύσης Φωτόπουλος: την Τρίτη 27 Μαρτίου αναγορεύονται επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
***
Δύο προσωπικότητες, ο γερμανός θεατράνθρωπος και ο έλληνας διεθνής σκηνογράφος, θα τιμηθούν κατά την Παγκόσμια Ημέρα
Θεάτρου.
***
Αισιόδοξο μήνυμα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ