Στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου της Βρετανίας θα μιλήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια της στον θρόνο.

Η Ελισάβετ Β’ θα μιλήσει σε ηγέτες κομμάτων, βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, πριν κάνει την αποκάλυψη ενός βιτρό που φτιάχτηκε ειδικά για τη «διαμαντένια επέτειο» της βασίλισσας.

Στην ομιλία της, η Ελισάβετ η Β’ θα ευχαριστήσει για τις τιμές που της απέτισαν και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου νωρίτερα τον Μάρτιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν την ομιλία της θα είναι οι Ντέιβιντ Κάμερον, Νικ Κλεγκ και Εντ Μίλιμπαντ, καθώς και πρώην πρωθυπουργοί της χώρας.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που απευθύνονται ταυτόχρονα και στα δύο σώματα του βρετανικού Κοινοβουλίου. Τα τελευταία χρόνια αυτό το έχουν κάνει οι Μπαράκ Ομπάμα και Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ‘.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιτρό -τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα κάνει η Ελισάβετ- είναι δώρο των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου και για αυτό πλήρωσαν βουλευτές. Αποτελείται από 1.500 κομμάτια γυαλιού και έχει σχεδιαστεί από τον Βρετανό καλλιτέχνη Τζον Ρέιντιενς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ξεκινήσει μία πεντάμηνη περιοδεία σε όλη τη χώρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας.

Την πρώτη δημόσια ομιλία έκανε η Κέιτ Μίντλτον

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλτον, έκανε την πρώτη της δημόσια ομιλία την Δευτέρα, στη διάρκεια επίσκεψής της σε ξενώνα για παιδιά στο Ίπσουιτς.

Η Κ.Μίντλτον μίλησε για το έργο που γίνεται στον ξενώνα, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί έμπνευση και για άλλους.

«Για πολλούς αυτός είναι ένας τρόπος ζωής που επιτρέπει στις οικογένειες να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, γίνεται σε μια πολύτιμη περίοδο της ζωής τους» ανέφερε η δούκισσα του Κέιμπριτζ.