Μετά τα έκτροπα της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες παραμονής του πορτογάλου τεχνικού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο 65χρονος προπονητής δεν κρύβει τον προβληματισμό του για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από οπαδούς των Πρασίνων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με όσα έχει εκμυστηρευτεί σε στενούς συνεργάτες του δεν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο Τριφύλλι.

Ο πολύπειρος τεχνικός είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τις καταστάσεις που έχει βιώσει στα ελληνικά γήπεδα κατά τη 16μηνη παρουσία του στο Τριφύλλι. Τα επεισόδια και η διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ήρθαν να προστεθούν στα περυσινά έκτροπα του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» με γηπεδούχους τους Ερυθρόλευκους, στην είσοδο οπαδών του ΠΑΟ στο γήπεδο στο περυσινό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στο γενικότερο κλίμα βίας, ανομίας και διαιτητικών λαθών που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ο κόουτς του Παναθηναϊκού έχει πρόσφατη και την εμπειρία της πειθαρχικής δίωξης που του ασκήθηκε για δηλώσεις που έκανε και με τις οποίες αμφισβητούσε διαιτητικές αποφάσεις.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο» λέει και ξαναλέει ο κ. Φερέιρα, ο οποίος μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν φέρεται αποφασισμένος να επιστρέψει στην πατρίδα του. Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΟ δεν κρύβει τον προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί και στα διοικητικά των Πρασίνων, κάτι που επίσης τον αποθαρρύνει για να συνεχίσει στην Παιανία.

Οπως λένε άνθρωποι που συναναστρέφονται καθημερινά με τον κ. Φερέιρα, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την απόφασή του και εν τέλει να παραμείνει στο Τριφύλλι «μόνο αν διαπιστώσει με χειροπιαστές αποδείξεις ότι πράγματι κάτι διαφοροποιείται στον Παναθηναϊκό» και συμπληρώνουν πως «τούτη τη φορά δεν πρόκειται να συμβεί ό,τι το περασμένο καλοκαίρι, που πείστηκε να συνεχίσει στην ομάδα δίχως να έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για διοικητική και οικονομική σταθερότητα».

Επί του παρόντος πάντως, δεν τίθεται θέμα παραίτησής του (υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα), αφού θέλει να ολοκληρώσει το έργο του στον πάγκο της ομάδας, βγάζοντάς την στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γνωρίζει άλλωστε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για τον σύλλογο, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα και σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο…