Την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) που θα αξιοποιήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των οικοπέδων στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, ανακοινώνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχή της Αφάντου περιλαμβάνει την αξιοποίηση των εξής οικοπέδων:
• Το Γήπεδο Γκολφ έκτασης 1.527.000 τ.μ. που βρίσκεται στον κόλπο Αφάντου στο νησί της Ρόδου. Πρόκειται για γήπεδο 18 οπών Par-73 που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και λειτουργεί από το Μάιο του 1973.
• Οικόπεδο έκτασης 330.000 τ.μ. που χωρίζεται σε δύο μικρότερα οικόπεδα και
• Τον παρακείμενο αιγιαλό και παραλία 7 χλμ. με αυστηρά προσδιορισμένα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η οποία λήγει στις 22 Μαΐου 2012, οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός έργου αυτού του μεγέθους.

Στη δεύτερη φάση, όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες που καθορίζονται από το νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

«Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη δυναμική σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ρόδου, έναν ώριμο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια εμβέλεια», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Α. Ταπραντζής σχολιάζοντας την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες στο παρελθόν για την προσέλκυση επενδυτών στην Αφάντου, χωρίς επιτυχία. Αυτή την φορά έχουμε σχεδιάσει προσεκτικά τις παραμέτρους του έργου, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο για να αναδείξουμε τις μοναδικές δυνατότητες της περιοχής και να επιτρέψουμε την ανάπτυξή της με ήπιο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Εξάλλου, το έργο αυτό εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της Ρόδου, με ευρύτερες θετικές συνέργιες για την ήδη σημαντική τουριστική βιομηχανία του νησιού…», πρόσθεσε.

Η περιοχή της Αφάντου βρίσκεται μόλις 20 χλμ. μακριά από τη πόλη της Ρόδου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, με εύκολη πρόσβαση στο κεντρικό οδικό δίκτυο, ενώ έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μοναδικό προορισμό τουρισμού, αναψυχής και παραθεριστικών κατοικιών γύρω από το γήπεδο του γκολφ.

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες προοπτικές και θέσεις εργασίας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις αυξημένες ανάγκες για καταλύματα και χώρους αναψυχής που προκαλεί η ανοδική πορεία διεθνών και εγχωρίων αφίξεων στο νησί.