Δύο νοσοκόμοι στην Ουρουγουάη συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της δολοφονίας τουλάχιστον 50 ασθενών σε διαφορετικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μοντεβιδέο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι ύποπτοι έδρασαν χωριστά και ενδέχεται να έχουν προκαλέσει τον θάνατο μέχρι και 200 ανθρώπων. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 39 και 46 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι την τελευταία διετία προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων. Τα στοιχεία των δύο νοσοκόμων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Την Κυριακή απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος τους για ανθρωποκτονία.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αρχές συνέλαβαν και μία νοσοκόμα – σύζυγο ενός εκ των υπόπτων – με την κατηγορία της απόκρυψης στοιχείων.

Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν μέσω των συνηγόρων τους ότι οι πράξεις τους είχαν ανθρωπιστικό κίνητρο, αλλά οι αρχές υποστηρίζουν ότι δολοφόνησαν τους ασθενείς διότι δεν ήθελαν να έχουν την ευθύνη τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα θύματα νοσηλεύονταν εκτός κινδύνου στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Maciel και στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Spanish Mutual Care.