Δεν θα προσέλθουν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 οι πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί κκ. Γ. Αλογοσκούφης, Ι. Παπαθανασίου, Δ. Αβραμόπουλος και Ν. Λέγκας. Την απόφαση αυτή της ΝΔ ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος κ. Κ. Τασούλας στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Χρ. Πρωτόπαπας, επικαλούμενος το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μετέχει στις εργασίες της επιτροπής.

Εξηγώντας την στάση του κόμματός του, ο κ. Τασούλας σχολίασε ότι η ΝΔ δεν μετείχε εξ αρχής στην Εξεταστική Επιτροπή, καθώς θεωρεί «προσχηματική» την έρευνα που διενεργεί και ως εκ τούτου «δεν θέλουμε να την νομιμοποιήσουμε».

Όπως δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας, η ενέργεια αυτή συνιστά «ευθεία υπονόμευση του έργου της επιτροπής» και «προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων». Μάλιστα υπενθύμιζε ότι κατά την διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, από την οποία είχε αποχωρήσει η ΝΔ, είχαν προσέλθει να καταθέσουν οι κκ. Ευ. Μειμαράκης, Γ. Αλογοσκούφης, Σ. Τσιτουρίδης και Π. Δούκας. Πάντως, όπως ενημερώθηκε ο κ. Πρωτόπαπας, οι προαναφερθέντες «γαλάζιοι» θα αποστείλουν στην Επιτροπή υπομνήματα.