Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος άλλων πέντε ατόμων.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMA», έγιναν εννέα κατ΄ οίκον έρευνες σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν μεγάλος όγκος «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια ψηφιακής έρευνας εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ελλήνων που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων «e DONKEY 2000», ενώ παράλληλα κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το υλικό περιελάμβανε σεξουαλικές σκηνές με παιδιά ακόμα και βρέφη.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να ταυτοποιήσουν εννέα χρήστες.

Στη συνέχεια κλιμάκια αστυνομικών έκαναν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία φορτώθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.