Δύο ντέρμπι έχει να δώσει ο Ολυμπιακός σε διάστημα τριών ημερών. Την Πέμπτη (22.05) υποδέχεται την ουκρανική Μεταλίστ Χάρκιβ στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή (19.30) αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ποιο από τα δύο είναι το σημαντικότερο, ίσως φανεί εκ του αποτελέσματος. Πάντως ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε από τους παίκτες του δύο νίκες. Οι λεπτομέρειες για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα αναλυθούν την Παρασκευή. Επί του παρόντος προέχει ο επαναληπτικός με τη Μεταλίστ την οποία ο ισπανός προπονητής χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα ζητώντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους παίκτες του.
Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με την Μεταλίστ είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια που καλείται να κερδίσει προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του. Εχοντας ηττηθεί (1-0 με γκολ του Φουστέρ) στο Χάρκιβ, η ουκρανική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» παίζει τα ρέστα της. «Ο επαναληπτικός με τον Ολυμπιακό είναι ο σημαντικότερος αγώνας για την φετινή αγωνιστική περίοδο» τόνισε ο πρόεδρος της Μεταλίστ κ. Αλεξάντρ Γιαροσλάφσκι προς τους παίκτες της ομάδας του στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Δευτέρα (12/3).
Οι Ουκρανοί ποντάρουν στον καλό αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και όπου σταθούν κι όπου βρεθούν υποστηρίζουν ότι την Πέμπτη δεν θα είναι άστοχοι όπως πριν από επτά μέρες στο Χάρκιβ. «Θα παίξουμε πιο παραγωγικά και σε αυτό θα μας βοηθήσει ο αγωνιστικός χώρος. Χωρίς γκολ δεν ελπίζουμε σε τίποτα. Το βασικό λοιπόν είναι να πετύχουμε γκολ και να αποτρέψουμε τον αντίπαλο να σκοράρει» τόνισε ο προπονητής της Μεταλίστ κ. Μίρον Μάρκεβιτς.
Ο Σέρβος αμυντικός της Μεταλίστ Μίλαν Ομπράντοβιτς ο οποίος έχει εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς κατά το μακρινό παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ακράτητου, υποστήριξε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα σπρώξουν τους παίκτες της ομάδας τους στην επίθεση υποχρεώνοντάς τους να παίξουν πιο ανοιχτά από ό,τι στον πρώτο αγώνα. «Οι παίκτες του Ολυμπιακού με την υποστήριξη των οπαδών τους δύσκολα θα μείνουν στην άμυνα» υπογράμμισε.
Περισσότερο αισιόδοξος για την υπέρ της ομάδας του έκβαση της αναμέτρησης εμφανίστηκε ο Μάρκο Ντέβιτς ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι το 0-1 του πρώτου αγώνα δεν είναι τραγωδία για την Μεταλίστ. «Ακόμη και αν είχε τελειώσει ισόπαλο το παιχνίδι στο Χάρκιβ, θα έπρεπε να σκοράρουμε στον Πειραιά. Πιθανότητες πρόκρισης έχουμε πολλές αρκεί να τις αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός δεν με τρομάζει και ας έχει δέκα παιχνίδια να δεχτεί γκολ. Ατομικά δεν ξεχώρισα κανέναν αμυντικό του στο πρώτο παιχνίδι. Η αμυντική του λειτουργία μου άφησε όμως καλές εντυπώσεις. Ελπίζω ότι θα βρούμε το κλειδί να ξεκλειδώσουμε το τέρμα του» υποστήριξε.
Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός και η Μεταλίστ θα αναζητήσουν στο γρήγορο γκολ την ψυχολογική υπεροχή που χρειάζονται για να ρίξουν τον αντίπαλο στο καναβάτσο.