Μέχρι να κλείσουμε τα μάτια όλο και κάτι μας απασχολεί, όλο και κάτι θέλουμε να πούμε. Ίσως δεν είναι καθόλου καινούργιο, το έχουμε ήδη επαναλάβει και το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές με διαφορετικό τρόπο και άλλα λόγια. Το να λέμε κάτι και να το επαναλαμβάνουμε ξεπερνάει τα όρια της απλής επικοινωνίας και επιδρά διαπαιδαγωγικά, εφόσον το θέμα μας είναι και μένει κοινωνικοπολιτικό και πηγάζει από την αναγκαιότητα της καθημερινότητας όπως τις δραματικές μέρες που μετράμε σήμερα. Αλληλοσυγκρουόμαστε μέσα σε μια απαράδεκτη για τις μέρες υποβαθμισμένη πολιτικοοικονομική κοινωνία.

Πρώτη φορά στην Ιστορία γίνεται τόσο μεγάλη, τόσο φανερή, σαδιστική, νόμιμα και «δημοκρατικά» κοινωνική αδικία όσον αφορά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο καθένας μας αμύνεται σαν συνέχεια παλιών και νέων ρευμάτων σκέψης από το δικό του πολιτικό χώρο προσφέροντας στο κοινό αγώνα της επιβίωσης που ανοίγεται διάπλατα μπροστά μας. ¨Ένα είναι ξεκάθαρο! Με απλή διαμαρτυρία δεν λύνεται το πρόβλημα. Μας έχουν συνηθίσει να κάνουμε τον μαζικό περίπατό μας και να κλεινόμαστε στο σπίτι.

Οι λαοί ποτέ δεν διάλεξαν τη βία για να δικαιωθούνε, απάντησαν όμως στη βία με τη βία για να φτάσουν στην ανθρώπινη ευημερία. Βρισκόμαστε σε μια προετοιμασμένη από τους καταπιεστές εκμεταλλευτές μας εκλογική περίοδο να μας παγιδέψουνε με τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κι εκεί που τρώγανε, ένας, ένας, να τρώνε μαζί από τις πλάτες μας. Το πιο ισχυρό μας όπλο είναι η ψήφος. Το υπογραμμίζω και το ονομάζω όπλο. Αυτή τη φορά δεν θα ψηφίσουμε, θα πυροβολήσουμε.. «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Όλοι τους είναι ξεγυμνωμένοι. Εκτελούνε εντολές των ανωτέρων τους. Να πάρουμε την ιστορική απόφαση να ψηφίσουμε μαθηματικά. Να ψηφίσουμε στρατηγικά σε καμία περίπτωση ιδεολογικά.

Στόχος μας εξαφάνιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από ΚΚΕ μέχρι ΛΑΟΣ και τα νέα κόμματα που θα εμφανιστούν μας προσφέρουν ποικιλία για δεξιούς και αριστερούς να έχουν τη δυνατότητα επιλογής. Στόχος μας να χάσουν τον έλεγχο οι Φαρισαίοι πάνω στο πολιτικό γίγνεσθαι και συνεπώς στην μαζική οικονομική εκμετάλλευση. Δεν έχω σκοπό να διδάξω πολιτική συμπεριφορά. Δεν μου είναι άγνωστα τα τοιχώματα της κοινωνίας που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ομοϊδεάτες και βρίσκονται απομακρυσμένοι από την ρέουσα πραγματικότητα. Μέσα από τις δοσμένες συνθήκες χρόνου και χώρου κάνοντας τη δική μου αφαίρεση και την πρόσθεση με στόχο την πιο σωστή κοινωνική εκτίμηση προσπαθώ να εκφράσω την άποψη μου, αφού προς το παρόν αυτό ακόμα είναι εφικτό.¨ Όλοι πεθαίνουμε κι όμως η ζωή συνεχίζεται.