Νεκρός εντοπίσθηκε μετά από έρευνες λιμενικών στον κόλπο της Ελευσίνας ο 48χρονος πλοίαρχος, ο οποίος αγνοείτο μετά τη βύθιση εφοδιαστικού πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό το κεντρικό λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε περίπου στις 10 το πρωί ότι το δεξαμενόπλοιο – ανεφοδιαστικό «Αλφα Ι» με ελληνική σημαία και πλήρωμα 11 έλληνες, βυθίστηκε έξω από το λιμάνι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί του Λιμενικού το πλοίο προσέκρουσε με τα ύφαλα σε υπάρχον ναυάγιο με αποτέλεσμα τη βύθισή του μέχρι το ύψος της πλώρης.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει νωρίτερα από το αγκυροβόλιο των Ελληνικών Πετρελαίων Ασπροπύργου έμφορτο με 1.800 τόνους μαζούτ και 200 τόνους πετρέλαιο κίνησης (σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία) προκειμένου να εφοδιάσει το πλοίο «Φαβόλα», σημαία Ιταλίας, στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού για παροχή βοήθειας.

Δέκα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ελευσίνας από λάντζες της περιοχής ενώ ο 48χρονος πλοίαρχος εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του, το μεσημέρι, από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου για προληπτικούς λόγους, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό «αποτέλεσμα της βύθισης ήταν να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων μαύρων πετρελαιοειδών και περίπου 2.000 τ.μ. διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων, η οποία αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες απορρύπανσης».

Επίσης από ιδιώτες δύτες των εταιρειών απορρύπανσης πραγματοποιήθηκε σφράγιση των επιστομίων για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης ενώ επίκειται άμεση απάντληση του φορτίου και των καυσίμων κίνησης του πλοίου.