• Αναζήτηση
 • Εφυγε σε ηλικία 61 ετών ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης

  Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης άφησε την τελευταία του πνοή, το μεσημέρι της Κυριακής, σε ηλικία 61 ετών, ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ο οποίος επί τρία χρόνια έδινε την άνιση μάχη με τον καρκίνο

  Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης άφησε την τελευταία του πνοή, το μεσημέρι της Κυριακής, σε ηλικία 61 ετών, ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ο οποίος επί τρία χρόνια έδινε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

  Ήταν από τους πλέον δημοφιλής δημάρχους που πέρασαν από το νησί αυτό της Δωδεκανήσου αν και δεν καταγόταν από την Τήλο. Γεννήθηκε στο Λάχιο Λακωνίας και πήγε στην Τήλο το 1983 ως αγροτικός γιατρός και από το 1984 εκλεγόταν συνεχώς δήμαρχος.

  Δραστήριος, συνεχώς τον συναντούσε κανείς στη Βουλή για την προώθηση των αιτημάτων των κατοίκων της Τήλου και με πολλές πρωτοβουλίες βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ πρωτοστάτησε στην αγορά πλοίου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών. Όπως επίσης πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών για το οποίο είχε παραπεμφθεί υπουργός στην προανακριτική επιτροπή. Διεθνώς έγινε γνωστός τον Ιούνιο του 2008 όταν τέλεσε στην Τήλο γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk