Καταδικάζει ο σύλλογος των καθηγητών στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΔΕΠ) τις κινήσεις ομάδας σπουδαστών της που αμαύρωσαν – καθοδηγούμενοι από τον αρχηγό των Ευέλπιδων – τη μνήμη της εξέγερσης των φοιτητών του 1973 τραγουδώντας τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διδασκόντων στη Σχολή «την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, το ΔΣ του Συλλόγου μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του αρχαιότερου ιδρύματος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της νεότερης Ελλάδας, απέστειλε επιστολή στους ΥΕΘΑ, αναπλ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ, ΥΠΔΒΕΘ, ΑΓΕΣ, ΑΓΕΕΘΑ, ΠΟΣΔΕΠ, βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καταγγέλλοντας τις ενέργειες που προσβάλλουν τη δημοκρατικότητα της Σχολής και φαλκιδεύουν τον ανώτατο εκπαιδευτικό χαρακτήρα της. Επίσης, καταγγέλλονται οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες που συνέβαλαν προς την αντίθετη κατεύθυνση υποστηρίζοντας εν τέλει την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία».

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ, αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου στο ΑΣΕΙ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην αθώωση των υπευθύνων για εκείνο το περιστατικό, αλλά και στην αθώωση περιπτώσεων ποινικού αδικήματος πλαστοπροσωπίας, από τα πειθαρχικά συμβούλια της Σχολής.

Με την επιστολή του, ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ της ΣΣΕ προτείνει μέτρα για τη θεσμική θωράκιση και ενίσχυση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα της Σχολής.

Η επιστολή του ΣΔΕΠ προς ΥΕΘΑ-ΥΠΔΒΕΘ