Επισημοποιείται η εκλογική και πολιτική συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) με στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Την ερχόμενη Πέμπτη (9.2.2012), ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.κ. Φ. Κουβέλης και πασοκογενείς που κινούνται γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στελέχη της λεγόμενης ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς αλλά και παλαιοί «Ρηγάδες» ανακοινώνουν την συμπόρευσή τους.

Παρουσιάζοντας κείμενο υπογραφών, θα δώσουν το «παρών» δίπλα στον κ. Κουβέλη, ο κ. Ν. Μπίστης, πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Κ. Σηµίτη (κινείται γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθµιση»), ο οικονομολόγος – πανεπιστημιακός κ. Σωτήρης Βαλντέν (υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού και της «Ελληνικής Αριστεράς», συμμετείχε στο Συνασπισμό ως το 1995, το 2002 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ), ο δημοσιογράφος Παν. Παναγιώτου, ο κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου – εκδότης του περιοδικού «Μεταρρύθμιση», ο δικηγόρος κ. Παύλος Αθανασόπουλος (υπήρξε μέλος των καθοδηγητικών οργάνων «Ρήγα Φεραίου», ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΑΕΚΑ και μετέπειτα μέλος του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της γραμματείας του τομέα δικαιωμάτων, κοινωνικής ένταξης, μετανάστευσης και ασύλου) κ. ά.

Για την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού μιλά συνεχώς ο κ. Κουβέλης. Την ανασυγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με μια Σοσιαλδημοκρατία «η οποία πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της» δείχνει ως μόνη διέξοδο σήμερα ο κ. Μπίστης.

Ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη ξεκίνησε την πολιτική του δράση στο ΚΚΕ, εντάχθηκε μετά το 1983 στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στέλεχος του ΣΥΝ επί σειρά ετών και έως το 2001, μετά συγκρότησε την ΑΕΚΑ, και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από όπου αποχώρησε το Δεκέμβριο του 2011. Η ΔΗΜΑΡ , η ομάδα Μπίστη, «ανανεωτικοί» που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν στην αναζήτηση της …ανανεωμένης κεντροαριστεράς.

Κοινός τόπος όλων ο στόχος για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, για διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνδυασμό με την εξασφάλιση κοινωνικής συνοχής. Κι όλα αυτά με το βλέμμα σ΄ενα υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό που να ανταποκριθεί στην προοπτική συμμαχικών κυβερνήσεων.