Σύσσωμη η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας παρέστη, την Τρίτη, στην κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς. Η ταφή της σωρού έγινε στο λεγόμενο «πάρκο δημοκρατίας», απέναντι από το νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας κοντά στο μνημείο της εθνικιστικής οργάνωσης ΤΜΤ, την οποία ο ίδιος ίδρυσε για να αντιμετωπίσει την ΕΟΚΑ Β΄.

Για την ταφή του χρησιμοποιήθηκε χώμα από την Τουρκία (που ήρθε στα κατεχόμενα με ειδική πτήση), από τον τεκέ Χαλά Σουλτάν (που βρίσκεται στην είσοδο του αεροδρομίου της Λάρνακας) και από τον τάφο του υιού του Ραϊφ (που σκοτώθηκε από αυτοκινητιστικό ατύχημα).

Στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Τουρκία κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ το όνομά του αποφασίσθηκε να δοθεί σε πάρκο στην Άγκυρα. Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Αμπντουλάx Γκιούλ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν απέτισαν φόρο τιμής, ενώ αναρτήθηκαν διάφορα πανό που έγραφαν «δεν θα σε ξεχάσουμε» και «θα ζεις πάντα κοντά μας».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι αντιπροσωπείες από το Κόσσοβο, την πΓΔΜ, το Κατάρ, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και κυρίως της Βουλγαρίας (μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που παρέστησαν στην κηδεία. Στην κηδεία ήταν παρούσα και η χήρα του «πρωθυπουργού της εισβολής» κυρία Ραχσιάν Ετζεβίτ.