Σκηνικό σύγκρουσης στο ΠαΣοΚ

Εμπλοκή στις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ σημειώνεται τις τελευταίες ώρες. Έπειτα από εκατέρωθεν διαρροές για τις προθέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Ευ. Βενιζέλου, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Νέο σκηνικό δημιουργείται στο ΠαΣοΚ έπειτα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή η βελτιωμένη πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποχώρησε από την αρχική του θέση για εκλογή νέας ηγεσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρότεινε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με πλήρη σεβασμό στο καταστατικό και με σύγκληση συνεδρίου τον Ιούνιο. Εντός του ΄Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ευ. Βενιζέλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόταση που θα κατέθετε. Ο κ. Βενιζέλος διαφώνησε με το χρονοδιάγραμμα και η συνομιλία έληξε χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον κ. Αν. Λοβέρδο ο οποίος του είπε ότι θα στηρίξει την πρότασή του αρκεί να έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ανατραπούν οι σχεδιασμοί αυτοί από άλλες εξελίξεις, αλλά και με την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου τοποθετεί την εκλογή του νέου προέδρου τον Μάρτιο, οπότε απομένει μικρό χρονικό διάστημα για να αναδιοργανώσει ο νέος αρχηγός το κόμμα και να δώσει το δικό του στίγμα. Όμως, αυτό το χρονοδιάγραμμα γίνεται αποδεκτό από πολλά κορυφαία στελέχη όπως η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διατύπωσε πρώτη την πρόταση, αλλά και οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης, Ι. Ραγκούσης, κα.

Από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, η κυρία Τόνια Αντωνίου, και οι κ.κ. Π. Κουκουλόπουλος και Ν. Σαλαγιάννης, επιφυλάχθηκαν να μιλήσουν στοα αυριανό Εθνικό Συμβούλιο, ενώ η κυρία Συλβάνα Ράπτη και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν έλαβαν καθόλου τον λόγο. Ο κ. Ι. Μίχας, συμφώνησε με την πρόταση του κ. Παπανδρέου εκτιμώντας ότι πρόκειται μια βήμα συμβιβασμού. ‘Αλλα μέλη όπως η κυρίες Παυλίδου, Κοππά και Χαλάτση, στήριξαν ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης κάλεσε τους παριστάμενους να πάνε στο εξής «ενωμένοι σαν ένα σώμα». «Βλέπω δυσκολίες να πάμε όλοι μαζί. Ο καθένας θα πάει εκεί που θα υπογράψει», απάντησε ο κ. Κουκουλόπουλος. Σύμφωνα με το καταστατικό για αν αναδειχτεί κάποιος υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώσει τις υπογραφές 100 – 150 μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή του 10% των μελών του ΠαΣοΚ ή των 3/5 των περιφερειακών οργανώσεων.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση στο Εθνικό Συμβούλιο του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος να σημειωθεί είχε ταχθεί υπέρ των γρήγορων διαδικασιών, ως το τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Συνάντηση Βενιζέλου με στελέχη του ΠαΣοΚ

Απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με στελέχη του ΠαΣοΚ, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τα οποία συμμερίζονται τις απόψεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τις εσωκομματικές εξελίξεις στη βάση της πρότασης που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου και έγινε αποδεκτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση δεν θεωρείται η καλύτερη δυνατή, ωστόσο όμως δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του κ. Βενιζέλου, η τοποθέτηση του οποίου αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση με το κ. Βενιζέλο παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκος Αλαγιάννης, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Δατσέρης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk