Α. Τσίπρας: Κοινωνική ισοπέδωση η προσπάθεια μείωσης μισθών

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την κατάργηση εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την κατάργηση εθνικής συλλογικής σύμβασης.

«Τα σχέδια για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, του κατώτατου μισθού και για πάγωμα των αυξήσεων, αποτελούν το νέο πεδίο εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης, των ξένων και εγχώριων δανειστών και των εργοδοτικών σωματείων προς την ελληνική κοινωνία» σημειώνει στην ερώτηση ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι:

«Επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά η συμπαιγνία των νεοφιλελεύθερων κύκλων, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να εφαρμοστεί η πιο αντιδραστική και ταξική πολιτική που έχει γνωρίσει η ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες και για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα τραπεζών και των δανειστών μας».

«Η ελληνική κυβέρνηση, είτε με πρωθυπουργό Παπανδρέου, είτε με Παπαδήμο, αποτελεί εκφραστή αυτών των συμφερόντων και χωρίς καμία διαπραγμάτευση και κόκκινη γραμμή επιχειρεί να επιβάλει ένα μνημόνιο διαρκείας και την ομηρία ολόκληρης της κοινωνίας» συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, οποιαδήποτε σκέψη για μειώσεις ή πάγωμα μισθών, για κατάργηση του κατώτατου μισθού είναι ένα ακόμα βήμα προς την κοινωνική ισοπέδωση «ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στις επιδιώξεις που επιχειρούν να επιβάλουν με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους η τρόικα, εργοδοτικά σωματεία και οικονομικά συμφέροντα; θα προχωρήσει σε μειώσεις ή πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, παρά ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και προτελευταίοι σε απολαβές στην Ευρωζώνη; Και τελικά εκτιμά ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο ύψος των μισθών των εργαζομένων και βάση ποιων στοιχείων εξάγει αυτό το συμπέρασμα;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk