Αρχικές οφειλές για φόρο εισοδήματος – από την περίοδο 2007-2011 – ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με μια σειρά προστίμων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, οδήγησαν τον πρόεδρο της βιομηχανίας Πετζετάκις στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής, για συνολικά χρέη 2,1 εκατ. ευρώ! Ο 47χρονος κ. Γιώργος Πετζετάκις φέρεται να είχε προχωρήσει προ διετίας σε διακανονισμό με την ΦΑΒΕ ΑΘηνών για το συγκεκριμένο χρέος, όμως φέρεται να μην ήταν συνεπής στην καταβολή των δόσεων και η συγκεκριμένη εφορία απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στις δικαστικές αρχές.

Ο πρόεδρος της εταιρείας θα οδηγηθεί την Τετάρτη στο Αυτόφωρο ενώ την ίδια ώρα η Οικονομική Αστυνομία της ΕΛΑΣ έχει δρομολογήσει τη σύλληψη άλλων 13 επιχειρηματιών – ένας εξ αυτών για χρέος έξι εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, με βάση δύο λίστες που έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νίκος Αντωναράκος.
Η βιομηχανία Πετζετάκις έχει βρεθεί ένα βήμα πριν από την πτώχευση μετά την αθέτηση συμφωνίας ελβετικής εταιρείας για χρηματοδότηση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ώστε να επαναλειτουργήσουν οι μονάδες της. Προ μερικών ημερών υπέβαλε αίτημα για την εξυγίανσή της. Την ίδια ώρα σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει περίπου 100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας στη βόρειο Ελλάδα αφού φέρεται να έχουν μείνει για 13 μήνες απλήρωτοι.

Ο Ομιλος Πετζετάκι ιδρύθηκε το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι και ήταν ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους παραγωγούς συστημάτων σκληρών και εύκαμπτων σωλήνων παγκοσμίως, ο οποίος απασχολούσε περισσότερα από 1.500 άτομα. Η παγκόσμια παρουσία του υποστηριζόταν από έντεκα παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο θυγατρικών εταιρειών και αποκλειστικών αντιπροσώπων το οποίο εκτείνεται σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.
Ομως τα τελευταία χρόνια η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία παρουσίασε σειρά προβλημάτων. Το καλοκαίρι του 2010 υπήρξε αρχική συμφωνία με ελβετική εταιρεία να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυσή της και εξαγορά ομολογιακών δανείων. Από τον Ιούλιο του 2010 η ελβετική εταιρεία ενόψει της χρηματοδότησης είχε διορίσει δικό της διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία και ο μεγαλύτερος μέτοχός της με 24% και γιος του ιδρυτή του ομίλου κ. Γ. Πετζετάκις είχε περιοριστεί στον ρόλο του προέδρου με μη εκτελεστικές αρμοδιότητες. Ομως η σχετική συμφωνία φέρεται να παρουσίασε σειρά προβλημάτων και το καλοκαίρι του 2010 ο κ Γ. Πετζετάκις κατηγόρησε τους Ελβετούς ότι τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της εταιρείας και ότι με μια σειρά πράξεων και παραλείψεων τους ζημίωσαν τον όμιλο.

Νομικοί εκπρόσωποι του κ. Πετζετάκι ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «η σχετική εκκρεμότητα με την Εφορία και το χρέος συνολικά των 2,1 εκ ευρώ δημιουργήθηκε τον καιρό που τον κύριο λόγο στις συναλλαγές της Πετζετακις είχε η ελβετική εταιρεία».