Συνάντηση Βενιζέλου – Παπούλια: «Δεν πρέπει να γίνουμε Αργεντινή»

Η Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό πληρώνει τις εσωτερικές διαμάχες στους μεγάλους της ευρωζώνης, δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό πληρώνει τις εσωτερικές διαμάχες στους μεγάλους της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε πάντως ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ώστε να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα εις βάρος της.

«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση.

» Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000: Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας» τόνισε σε δραματικό τόνο ο κ. Βενιζέλος.

Καταλόγισε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες του ευρώ -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη «να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας» και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει.»

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά.»

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, βιώνουν το δικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα του οικογενειακού προϋπολογισμού και επανέλαβε ότι δεν είναι αυτό η πραγματική κρίση, αλλά ένας πρόλογος και η προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εκβιασμού του ελληνικού λαού με αναφορές στην κρίση της Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, είναι υπερήφανος και δεν θέλει να ταπεινώνεται».

«Οποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα -και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι- βλάπτει τη χώρα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk