Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η αντίδραση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης που στρέφεται ακόμα και κατά του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. -αν και δεν τον κατονομάζει- με πολύ σκληρές φράσεις.
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής, που έχει τον τίτλο «τα λαμόγια της Βουλής», επιτίθεται κυρίως στο ΠαΣοΚ, στη Ν.Δ., στο ΛΑΟΣ και στη Δημοκρατική Συμμαχία που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αναφέρει χαρακτηριστικά, δείχνοντας το πολεμικό κλίμα που επικρατεί: «Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε…».
Παράλληλα εκρηκτικό είναι το κλίμα στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ και σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ επικρατεί αναστάτωση με πυρά προς την ηγεσία και τον αρμόδιο τομεάρχη Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, ενώ είναι αρκετές οι επιθετικές ανακοινώσεις.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, υπό τον πρόεδρό της κ. Ανδρ. Παπαμιμίκο, αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα -όχι στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, αλλά στη Ρηγίλλης- για να συζητηθεί η έκρυθμη κατάσταση στις τάξεις της «γαλάζιας» νεολαίας.

Οι γαλάζιοι νεολαίοι του Οικονομικού της Νομικής που χαρακτηρίζουν το νέο νομοσχέδιο «εφιάλτη» αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους στο «βρώμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας» και προαναγγέλλουν μετωπική σύγκρουση.

Γι’ αυτό στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η θέση των φοιτητών είναι απέναντι στο νόμο «που γυρνάει την παιδεία και το πανεπιστήμιο πολλά χρόνια πίσω και συμπληρώνουν: «Εκεί θα είναι και η δική μας θέση, κόντρα στα συμφέροντα, στα λαμόγια και αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε κόστος».
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ αυτό το «διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» -στο οποίο εντάσσει και τη Ν.Δ.- «αποφάσισε να χτυπήσει το Πανεπιστήμιο, να διαλύσει τις δομές του και να το μετατρέψει σε όργανο πλήρως ελεγχόμενο από τους εκάστοτε Υπουργούς, κυβερνήσεις κλπ, ώστε να παίζουν πλέον ακόμη ευκολότερα τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια μέσα από τα Πανεπιστήμια».
Η ΔΑΠ εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο και είναι χαρακτηριστική η ειρωνική της διάθεση με την εξής επισήμανση: «Η θέση μας απέναντι στο νέο Νόμο είναι αρνητική και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές του κου George Papandreou, της κας Anna Diamantopoulou, του κου Antonis Samaras, του κολλητού της Υπουργού Παιδείας κου Aris Spiliotopoulos και όλων όσων ονειρεύονται τη διάλυση των Πανεπιστημίων και την συγχώνευσή τους με τα πολιτικά κόμματα».

Στη συνέχεια, η «γαλάζια» οργάνωση επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί αυτής της χώρας βύθισαν την Ελλάδα στη διαφθορά, έπνιξαν την ελληνική οικονομία στα χρέη, διέσυραν το όνομα της χώρας μας διεθνώς, μετέτρεψαν τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε πρωθυπουργικές βίλες, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία ή στη φυγή στο εξωτερικό».
Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπαιδίου, του Χρηματιστηρίου και δεκάδων άλλων σκανδάλων, αποφασίζουν τώρα ότι για όλα αυτά πρέπει να πληρώσει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση οι φοιτητές και οι οικογένειές τους» και συμπληρώνουν οι νεολαίοι: «Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε…».

Μάλιστα, η ΔΑΠ περιμένει και την έντονη αντίδραση των καθηγητών του Οικονομικού Τμήματος και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, των «μεγάλων», των «βαρόνων» και κατά κάποιον τρόπο -όπως σημείωσε- των «βολεμένων».

Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνει, ότι «καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους στα παιχνιδάκια εξουσίας μεταξύ κυβερνήσεων και πανεπιστημίου» και τους προειδοποιεί: «Και να ξέρουν ότι αν υποψιαστούμε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα δυσκολευτούμε να θυμίσουμε σε όλους τους φοιτητές αλλά και στην υπόλοιπη, αντιδρούσα πανεπιστημιακή κοινότητα το παρόν και, κυρίως, το παρελθόν κάποιων εξ αυτών…Ονόματα μπλεγμένα σε σκάνδαλα, δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, αδερφικές σχέσεις με γνωστούς μιζαδόρους της Βουλής και διάφορες άλλες «σκοτεινές» δραστηριότητες. Και τότε, καλά ξεμπερδέματα…».