Ερευνες διεξάγει η γαλλική Αστυνομία, η Υγειονομική Επιτροπή και η Υπηρεσία Ασφάλειας των Συνθηκών Εργασίας
Δύο μισθωτοί υπάλληλοι της γαλλικής τράπεζας Societe Generale αυτοκτόνησαν στους χώρους εργασίας τους το μήνα Αύγουστο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διεύθυνση του τραπεζικού ομίλου επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Parisien.

Στο στάδιο που βρίσκονται σήμερα οι έρευνες «κανένα στοιχείο δεν επιτρέπει τη σύνδεση των δραματικών αυτών γεγονότων με το επαγγελματικό περιβάλλον των δύο τραπεζιτών», σημείωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Societe Generale, το ένα περιστατικό κατεγράφη στις 9 Αυγούστου στο Σιλτιγκάιμ της Αλσατίας και το άλλο κατεγράφη στις 24 του μηνός στη Βαλ-ντε-Μαρν, στα περίχωρα του Παρισιού.
Εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης CFDT διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο πρώτος υπάλληλος είχε ηλικία 49 ετών και πήδηξε στο κενό από την ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζεται κατάστημα της τράπεζας το μεσημερι της 9ης Αυγούστου, ενώ ο ο δεύτερος, που ήταν 58 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος σε χώρο τεχνικών υπηρεσιών του καταστήματος το απόγευμα της 24ης Αυγούστου.
Η διοίκηση της Societe Generale σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας, η Υγειονομική Επιτροπή και της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Συνθηκών Εργασίας. Η διοίκηση διευκρινίζει επήσης ότι από τις αρχές του 2008 έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα πρόληψης και διαχείρισης του εργασιακού άγχους και σημειώνει ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2009 ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα «παρατηρητήριο εργασιακού άγχους».
Η Societe Generale απασχολεί περίπου 150.000 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Εξ αυτών το40% περίπου απασχολείται στη Γαλλία.