Ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση του ανθρώπουμε τον πλούτου; Τι σημαίνει πλούτος και πώς μεταφράζεται σε χρήμα η ποιότητα ζωής γύρω μας; Κατά πόσο η δύναμη της σκέψης και της διαμόρφωσης της πραγματικότητάς μας; Τι είναι ο άυλος πλούτος. Ενδιαφέροντα ερωτήματα που προκαλούν διάλογο, φτιάχνουν τον σκελετό του 3ου Συνεδρίου- Φεστιβάλ «Σκέψη & Πράξη» που θα πραγματοποιηθεί για 15 μέρες (Κυριακή, 28 Αυγούστου -Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου) στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Μάκρης.
«Μέσα από ομιλίες, προβολές, συζητήσεις και εργαστήρια, θέλουμε να προσεγγίσουμε την ιδέα της έρευνας σε βάθος σκέψης και πράξης» αναφέρει η Νία Φώη, ιδρύτρια του φεστιβαλ. «Ψάχνουμε ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας, γεφυρώνοντας τις ιδέες τους. Στο πολιτιστικό κομμάτι εκφραζόμαστε, μοιραζόμαστε και απολαμβάνουμε μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα και διάφορα άλλα. Χορηγοί μας αυτοί που θέλουν να μοιραστούν τον πλούτο τους, πρακτικά και μεταφορικά. »
Το συνεδριακό κομμάτι, που θα λαμβάνει χώρα κάθε απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:00, θα απαρτίζεται από πλήθος ομιλιών που θα φωτίσουν διαφορετικές οπτικές γωνίες του ζητήματος με σκοπό τον εντοπισμό των ριζών του ουσιαστικού πλούτου και την αναζήτηση πληροφοριών που θα φανούν χρήσιμες, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Σε ότι αφορά το πολιτιστικό μέρος της διοργάνωσης θα αρχίζει κάθε βράδυ μετά τις 21:00 και θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες διαφορετικών ειδών μουσικής -από ρεμπέτικα και έντεχνα έως παραδοσιακά μικρασιάτικα και jazz (το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση festival3dg.wordpress.com).
Τις πολιτιστικές δραστηριότητες θα συμπληρώνουν ανοιχτή συμμετοχική εικαστική έκθεση, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ειδικές προβολές. Σκοπός της δεκαπενθήμερης αυτής διοργάνωσης, που τελεί υπό τη αιγίδα των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου, είναι να αποδειχθεί πρακτικά ότι με τη συνεισφορά όλων μπορούμε να αναδημιουργήσουμε και να συνδράμουμε στην εξέλιξη και στην πρόοδο της κοινωνίας των πολιτών. Όλα είναι εθελοντικά, τόσο οι εργασίες όσο και οι συμμετοχές. Η παρουσία και η συμμετοχή των πολιτών για την συνέχιση τέτοιων δραστηριοτήτων δεν είναι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη . Σας περιμένουμε λοιπόν για 15 μέρες στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος (έναντι Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου) προκειμένου να γνωριστούμε και να ψυχαγωγηθούμε με ένα τρόπο που προβάλλει την ενεργή δράση και συμμετοχή στα κοινά.