Την αποκάλυψη ότι ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση για την παραχώρηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έκανε ο κ. Δημήτρης Γόντικας. Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους λίγο μετά την παρουσίαση του πορτογάλου μέσου Ζέκα, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Τριφυλλιού άφησε να εννοηθεί ότι οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει με σύλλογο από το εξωτερικό (φημολογείται ότι είναι η Στουτγάρδη) για την πώληση του γάλλου στόπερ και απομένει η συμφωνία του ποδοσφαιριστή με τον γερμανικό σύλλογο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μολονότι, ο Μπουμσόνγκ αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στην προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι «καίγονται» για την πώλησή του προκειμένου να εξοικονομήσουν περίπου 2 εκατ. ευρώ. Τόσα κοστίζει (συμπεριλαμβανομένης της εφορίας) ετησίως στο Τριφύλλι ο 31χρονος άσος, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει δώσει τα χέρια με τον ενδιαφερόμενο σύλλογο, αφού φέρεται ότι είναι ιδιαίτερα σκληρός στις διαπραγματεύσεις και δεν πέφτει κάτω από το 1,3 εκατ. ευρώ που λαμβάνει στον ΠΑΟ. Επιπλέον, οι Πράσινοι θα βάλουν στο ταμείο τους και ένα ποσό μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ από την πώλησή του…

Επίσης, ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε και στην περίπτωση της πώλησης του μοζαμβικανού αμυντικού χαφ Σιμάο σε ομάδα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία και πως το θέμα παραμένει στάσιμο, ενώ έκανε λόγο και για ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Μπράις Μουν.

Αλλωστε, ο κ. Γόντικας δήλωσε για πολλοστή φορά (ερωτηθείς για τον πορτογάλο χαφ Αντρέ Κάστρο για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός) ότι προέχουν οι αποχωρήσεις από τις αγορές παικτών. «Πρέπει να γίνει πώληση ποδοσφαιριστή για να προχωρήσουμε και σε άλλη μεταγραφή», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προεδρεύοντα αντιπροέδρου.

Ακόμη, ο κ. Γόντικας ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε πρόταση του Παναθηναϊκού για τον πρώην σέντερ φορ της ΑΕΚ Ισμαελ Μπλάνκο, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε εισήγηση για την απόκτησή του», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Πράσινοι να κινηθούν για την απόκτηση παικτών από την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον υποβιβασθούν και φυσικά υπάρχει πρόσφορο έδαφος για διαπραγματεύσεις. Πάντως, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη είπε με νόημα: «Εγώ δεν θα έπαιρνα παίκτες από τον Ολυμπιακό Βόλου»