Ομάδα χάκερ δημοσίευσε την Κυριακή ένα έγγραφο το οποίο υποστήριζε πως είχε στην κατοχή της ονόματα χρηστών καθώς και κωδικούς πρόσβασης για έναν σέρβερ της Apple. Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα επιθέσεων χάκερ σε βάσεις δεδομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ.
Η «AntiSec», μια οργάνωση χάκερ με μέλη από τις ομάδες «Anonymous» και «Lulz Security», δημοσίευσε ένα έγγραφο το οποίο περιείχε ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης καθώς και ένα σύνδεσμο (link) που οδηγούσε σε έναν σέρβερ της Apple.
Σε άλλη δημοσίευση στο Twitter οι χάκερς υποστήριξαν πως είχαν διεισδύσει στα συστήματα της Apple, ωστόσο δήλωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ίδιοι «έχουν άλλες ασχολίες».
Αντιπρόσωπος της Apple δεν πήρε θέση άμεσα πάνω στο θέμα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα θύματα των «ψηφιακών ληστών» έχουν πέσει ιδιωτικές εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, όπως η Sony, η AT&T, οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Αριζόνα.