Εµπρηστική επίθεση µε γκαζάκια σηµειώθηκε στις 5.00 τα ξηµερώµατα της περασµένης Κυριακής (12/6) σε σύνδεσµο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούµπα της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, λόγω της ώρας, δεν υπήρχαν άνθρωποι στα γραφεία και η ζηµιά ήταν υλική µε φθορές που προκλήθηκαν στην είσοδο του οικήµατος. ∆ύο ηµέρες αργότερα (Τρίτη 14/6) – ευτυχώς πάλι τα ξηµερώµατα, γύρω στις 4.00 – έγινε έκρηξη αυτοσχέδιου µηχανισµού σε γραφεία συνδέσµου οπαδών του Ολυµπιακού στην οδό Βίτση, όπου προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες εκρήξεις (εξω)γηπεδικής βίας που δίχως αµφιβολία ήταν πράξεις συµµοριών ορµώµενων από τις τάξεις της χουλιγκανικής αλητείας.

∆εν συµβαίνει ασφαλώς το ίδιο µε την περίπτωση τουπροέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος την 1η Ιουνίου κατήγγειλε: «Ο νόµος της βίας και των απειλών κατά της ζωής πολιτών, ανεξαρτήτως θέσης και ιδιότητας, δεν µπορεί να υπερισχύσει της νοµιµότητας. Οι αρµόδιες αρχές και η συντεταγµένη πολιτεία οφείλουν να προστατεύσουν όσους γίνονται στόχος ανθρώπων που ως µοναδικό τους σκοπό έχουν να µετατρέψουν σε ζούγκλα την κοινωνία µας και το ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετώ, µε εκφοβισµούς, εκβιασµούς και οργάνωση εγκληµατικών ενεργειών» . Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζητώντας σαφώς αστυνοµική προστασία, ενώ, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, οι απειλές προέρχονταν από εξαµελή συµµορία µε «εγκέφαλο» κάποιον µε το ψευδώνυµο «∆ηµοσθένης» που φέρεται να συνδέεται µε νονό της νύχτας.

∆ύο ηµέρες αργότερα (3/6), στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος εισηγούµενος την αναστολή (µέχρι νεωτέρας) της λειτουργίας της οµοσπονδίας είχε θέσει το (ρητορικό) ερώτηµα προς τους άλλους παράγοντες και φορείς «να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυµούν» µιλώντας ευθέως για ποδόσφαιρο «των µπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχηµένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησης από τους πολιτικούς που το εκµεταλλεύονται, των στηµένων αγώνων, της βίας και των απειλών»!

Μάλιστα τις τελευταίες ηµέρες µερίδα του Τύπου επιµένει ότι ο κ. Πιλάβιος σκέφτεται σοβαρά ακόµη και να παραιτηθεί από την ΕΠΟ, διότι δεν µπορεί να ζει και να κινείται µε σωµατοφύλακες και καταδιωκόµενο ς από το σύνδροµο του φόβου µήπως πάθει κάποιο «ατύχηµα» ο ίδιος ή η οικογένειά του!

Εδώ πρόκειται πλέον για ενέργειες του ποδοσφαιρικού – και όχι µόνο – υποκόσµου που εκτελεί εντεταλµένες υπηρεσίες. Οπως πιθανότατα και στον εµπρησµό του τζιπ του πρώην διεθνούς διαιτητή κ. Γιώργου Δαλούκα που έγινε ξηµερώµα τα του προπερασµένου Σαββάτου (11/6) στο χωριό Κάτω Λεχώνια της Μαγνησίας. «∆υστυχώς οι απειλές που δεχόµουν όλο αυτό το χρονικό διάστηµα µετουσιώθηκαν πια σε συγκεκριµένη επίθεση προς το πρόσωπό µου.

Σήµερα µου έκαψαν το αυτοκίνητο, αύριο µπορεί να µου κάψουν το σπίτι» δεν έκρυψε τον φόβο του ο κ. ∆αλούκας.

Υπενθυµίζεται ότι το όνοµα του καρατοµηθέντος (από την ΕΠΟ) διαιτητή εµπλέκεται στη γνωστή βρώµικη υπόθεση του λεγόµενου σκανδάλου «Παράγκα 2» ή «Κασέτα γκέιτ», ενώ σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα – που όµως διέψευσε ο κ. ∆αλούκας – εκείνες τις ηµέρες φιλοξενούσε στο εξοχικό του στο Πήλιο το στέλεχος της διαιτησίας κ. Κύρο Βασσάρα . Ο τελευταίος είχε πέσει και αυτός θύµα άγριου ξυλοδαρµού στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καµίνια, όπου του είχαν στήσει ενέδρα ο «Θαµνάκιας» και τα τσιράκια του µετά το ντέρµπι Παναθηναϊκός – Ολυµπιακός (2-1 στο ΟΑΚΑ) στο οποίο οκ. Βασσάρας ήταν παρατηρητής διαιτησίας.

Τα κρούσµατα είναι πολύ σοβαρά και οι αρµόδιες αστυνοµικές και δικαστικές αρχές καλούνται, πριν είναι αργά, να βρουν την άκρη του νήµατος και να ξεµπλέξουν το κουβάρι του οργανωµένου εγκλήµατος στο πλαίσιο του οποίου δρουν και οι (εκτός ορίων) συµµορίες του ποδοσφαιρικού υποκόσµου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ