Ο ανασχηματισμός «ρίχνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα βαθιά» αναφέρει άρθρο των Financial Times, το οποίο παρουσιάζει εκτενώς τις αλλαγές του κυβερνητικού σχηματισμού στην Ελλάδα.

Η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιείται «για να κατευναστεί η παλλαϊκή οργή ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας τα οποία κρίνονται απαραίτητα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία», αναφέρει η εφημερίδα.


«Ο κ. Βενιζέλος δεν διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην οικονομία και θα παραβρεθεί για πρώτη φορά σε Eurogroup την ερχόμενη Κυριακή
» αναφέρει το άρθρο. Παρακάτω παρουσιάζει τον νέο υπουργό Οικονομικών ως «λαϊκιστή πολιτικό από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις όταν θα κληθεί να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχεδόν 300 οργανισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας (από πηγές μέσα από το ΠΑΣΟΚ που δεν κατονομάζονται) ο «επί μακρόν πολιτικός αντίπαλος του πρωθυπουργού ανέλαβε τη θέση αφού την είχε αρχικά αρνηθεί», ενώ «είχε πραγματοποιήσει μια αποτυχημένη προσπάθεια να αντικαταστήσει τον κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος».

«Ο κύριος Παπακωνσταντίνου κατέστη αντιδημοφιλής εντός του σοσιαλιστικού κόμματος εφαρμόζοντας πιστά τις μεταρρυθμίσεις που εντέλλονται ΕΕ και ΔΝΤ και θεωρείται από τους Έλληνες ψηφοφόρους ως η προσωποποίηση της σκληρής λιτότητας», σημειώνουν οι FT.