Για προβοκάτσια σε βάρος της χώρας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε σενάρια που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας.

Μιλώντας στο 4ο συνέδριο για μικρούς δήμους που πραγματοποιείται στο Μεγανήσι, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ευφάνταστο το σενάριο για δήθεν έξοδο της χώρας από το ευρώ και το απέδωσε σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. «Κανένα τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, κανένα τέτοιο σενάριο δεν συζητήθηκε» στη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, τόνισε.

«Ανεύθυνα κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο για λόγους κερδοσκοπικούς», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι η σεναριολογία αυτή είναι πολύ αρνητική για την ψυχολογία του ελληνικού λαού και για τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όσους διακινουν αυτά τα σενάρια, εντός και εκτός των συνόρων, να αφήσουν τη χώρα ήσυχη και ήρεμη να κάνει τη δουλειά της και να βγει από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή κρίση μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε σε βάθος τα προβλήματά μας και επιτέλους να τα λύσουμε. Αποτελεί μια ευκαιρία να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία, να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα, τόνισε.

Πρέπει να βάλουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, ανέφερε μεταξύ άλλων. Μέλημά μας είναι από τη μια να διαχειριστούμε το έλλειμμα, το χρέος, τραβώντας μια γραμμή με το παρελθόν, από την άλλη να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για μια βιώσιμη οικονομία, επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου.