«Οροφή» στα εξοπλιστικά – όχι πάνω από 0,3% του ΑΕΠ

Ετήσια οροφή για τις πληρωμές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ, ορίζεται στο πλαίσιο του 15ετούς Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Αμυντικών Εξοπλισμών. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της σχετικής κοινοτικής οδηγίας για τις συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στον τομέα της Αμυνας και της Ασφάλειας.

Ετήσια οροφή για τις πληρωμές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ, ορίζεται στο πλαίσιο του 15ετούς Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Αμυντικών Εξοπλισμών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της σχετικής κοινοτικής οδηγίας για τις συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στον τομέα της Αμυνας και της Ασφάλειας.

Οπως εξήγησε λοιπόν ο κ. Βενιζέλος, ο προϋπολογισμός του δεκαπενταετούς προγράμματος θα είναι μειωμένος σε ποσοστό ως και 70% σε σχέση με το 10ετές ΕΜΠΑΕ της περιόδου 2006 – 2015 που καταργείται. Με τη νέα ετήσια οροφή πληρωμών στα 850 εκατ. ευρώ, το ποσό αυτό δεν θα υπερβαίνει το 0,3% του ΑΕΠ.

Οσον αφορά στο νομοσχέδιο για την κοινοτική οδηγία, τα βασικά του σημεία είναι,

πρώτον, η μετατροπή της Βουλής στο πλήρως και απολύτως αρμόδιο όργανο για όλες τις διαδικασίες αμυντικών πρωτοβουλιών και, δεύτερον, η κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk