Μαρίνα Βουλιαγμένης: Και οι επτά στη Β’ φάση

Στη δεύτερη φάση του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 40ετή εκμίσθωσή της Μαρίνας Βουλιαγμένης περνούν και οι επτά εταιρίες και κοινοπραξίες που κατέθεσαν φακέλους μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Α’ φάσης στις 22 Φεβρουαρίου.Στη δεύτερη φάση του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 40ετή εκμίσθωσή της Μαρίνας Βουλιαγμένης περνούν και οι επτά εταιρίες και κοινοπραξίες που κατέθεσαν φακέλους μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Α’ φάσης στις 22 Φεβρουαρίου.

Προεπιλέχθηκε το σύνολο των σχημάτων που υπέβαλαν προσφορές καθότι όλα πληρούσαν τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής-χρηματοοικονομικής επάρκειας. Πρόκειται για τους: 1) J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. 2) ΕΝΩΣΗ «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.- ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. 3) LAMDA DEVELOPMENT S.A. 4) ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ Α.Ε. 5) ΕΝΩΣΗ «FOLLI FOLLIE GROUP-SETUR SERVIS TURISTIK A.S.» 6) ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε. 7) ΕΝΩΣΗ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Α.Ε.».

Το οριστικό αποτέλεσμα προεπιλογής (Α’ φάση του διαγωνισμού) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ), καθώς επίσης και την εκκίνηση των διαδικασιών της Β’ φάσης του διαγωνισμού, με τη σύνταξη των τευχών Β΄φάσης τα οποία θα καταρτιστούν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η μαρίνα, που απέχει 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, είναι ένα από τα πιο ελκυστικά ακίνητα της ΕΤΑ, με κύκλο εργασιών που το 2009 έφθασε τα 2,037 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 714.070 ευρώ. Εχει δυναμικότητα 103 θέσεων ελλιμενισμού και πληρότητα 100%, ενώ ελλιμενίζει κυρίως μεγάλες ιδιωτικές θαλαμηγούς.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ προκήρυξε νέο διαγωνισμό αξιοποίησης σε μία φάση για το ακίνητο Καλών Νερών Μαγνησίας, ακυρώνοντας τον προηγούμενο διαγωνισμό δύο φάσεων, που ήταν σε εξέλιξη από το 2008, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει στη Β’ φάση.

Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο κτήμα εκτάσεως 172.765 τ.μ. σύμφωνα με πρόσφατη αποτύπωση της ΕΤΑ και αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η 50ετής εκμίσθωσή του για τη δημιουργία ξενοδοχειακών και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών. Βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας, σε απόσταση 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Βόλου και ανήκει στο Δήμο Μηλεών, πρώην Κοινότητα Κάτω Γατζέας, επί των ακτών του Παγασητικού κόλπου.

Το τεύχος διαγωνισμού και η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι δεν θα παραταθούν οι χρονικές διαδικασίες και θα προσελκυσθεί μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk