Σαντορίνη

Το οινοποιείο της Γαίας Οινοποιητικής που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σαντορίνης, στη θέση Βραχειές, μεταξύ Καμαρίου και Μονόλιθου, είναι πλέον επισκέψιμο. Το παλιό πετρόκτιστο βιομηχανικό κτίριο στέκει εκεί από τις αρχές του περασμένου αιώνα, δείγμα μιας βιομηχανικής δραστηριότητας που κάποτε ανθούσε στη Σαντορίνη, αυτής της επεξεργασίας ντομάτας.

Η Γαία Οινοποιητική τού ξανάδωσε ζωή μετατρέποντάς το σε σύγχρονο οινοποιείο, όπου για περισσότερο από μία δεκαετία παράγει ένα από τα γνωστότερα εμφιαλωμένα κρασιά του νησιού, τον Θαλασσίτη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους οινοποίησης του Θαλασσίτη, του Θαλασσίτη Βαρέλι και του Wild Ferment Ασύρτικου της Γαίας, να μυηθούν στη μοναδικότητα του οικοσυστήματος του νησιού, γέννημα της λάβας και της θάλασσας, να δοκιμάσουν την πλήρη γκάμα των κρασιών της Γαίας από τη Σαντορίνη και τη Νεμέα, αλλά και να δουν τους χώρους του μικρού οξοποιείου όπου με μεράκι και πολλή υπομονή παράγεται, σε ελάχιστους όγκους, ένα σπάνιο παλαιωμένο αρωματικό ξίδι.

Περίοδος λειτουργίας: Απρίλιος – Οκτώβριος. Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. – 6 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλ. 22860-34186 και 6932190994.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα