Ενας Σισέ δεν ήταν αρκετός για να φέρει την αγωνιστική άνοιξη στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Ο γάλλος άσος τα έκανε (σχεδόν) όλα, καθώς ξεχώρισε στις κατηγορίες των γκολ και των ασίστ (!) αλλά το Τριφύλλι δεν πήρε τις αναμενόμενες βοήθειες από σημαντικούς παίκτες της ομάδας με αποτέλεσμα να απολέσει τον τίτλο.

Από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2009, φάνηκε ότι ο εκκεντρικός σούπερ σταρ επρόκειτο να αποτελέσει τον παίκτη «κλειδί» για τους Πράσινους. Εξ αρχής, το παιχνίδι του Τριφυλλιού προσαρμόστηκε στις ανάγκες του 30χρονου σέντερ φορ, ο οποίος από την ώρα που «έδεσε» με την ομάδα, μετετράπη σε μηχανή μαζικής παραγωγής γκολ.

Το κλείσιμο της πρώτης σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τον βρήκε με διαφορά πρώτο σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος με 23 γκολ, γεγονός που δίκαια τον ανέδειξε (και) πολυτιμότερο παίκτη της Σούπερ Λίγκας.

Παρά το γεγονός όμως ότι ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ και της Οσέρ (πράγματι) εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό _κυρίως ως προς την αποτελεσματικότητά του, στέλνοντας με μεγάλη ευκολία την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα_ είναι αλήθεια ότι κατά τη σεζόν 2009-10 είχε και την σημαντική βοήθεια των συμπαικτών του, αφενός στο σκοράρισμα, αφετέρου στον δημιουργικό τομέα.

Μολονότι, ο Σισέ πέτυχε περισσότερα από τα μισά γκολ των Πρασίνων (23 από τα 54!), η ομάδα πήρε σημαντικές βοήθειες πρωτίστως από τον κεντρικό χαφ Κώστα Κατσουράνη (8 γκολ), τον αριστερό χαφ εξτρέμ Σεμπάστιαν Λέτο (6 γκολ) και το νυν επιθετικό του ΠΑΟΚ Δημήτρη Σαλπιγγίδη (5 γκολ).

Επίσης, στον δημιουργικό τομέα οι Πράσινοι ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί καθώς πέντε παίκτες είχαν περισσότερες από τέσσερις ασίστ στο ενεργητικό τους: Κατσουράνης 6, Σαλπιγγίδης 5 και Σωτήρης Νίνης, Λέτο, Γιώργος Καραγκούνης από 4.

Αντιθέτως, κατά την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν απέδωσε το ίδιο στον επιθετικό τομέα καθώς πέτυχε μόλις 47 γκολ (εφτά λιγότερα συγκριτικά με την περυσινή περίοδο), ενώ πήρε μηδαμινή βοήθεια από ποδοσφαιριστές που θα περιμένε κανείς πολύ μεγαλύτερη προσφορά.

Ο Σισέ παρέμεινε (περίπου) στα ίδια επίπεδα σκοράροντας 20 γκολ (τρία λιγότερα από τη χρονιά του νταμπλ), αλλά οι δύο παίκτες που υπολογίζονταν ως τα στηρίγματα του γάλλου φορ επιθετικά, Λέτο και ο Σίντνεϊ Γκοβού σκόραραν από ένα γκολ!

Επίσης, τρία λιγότερα γκολ πέτυχε ο Κατσουράνης (5), ενώ συγκριτικά με την περασμένη σεζόν σημαντική ανοδική τάση παρουσίασαν μόνο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (5 γκολ) και ο Αντώνης Πετρόπουλος (4 γκολ).

Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε και ως προς τις ασίστ καθώς πρώτος στη σχετική λίστα των Πρασίνων αναδείχθηκε ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας Σισέ με έξι τελικές πάσες (μαζί με τον Κατσουράνη), ενώ τέσσερις ασίστ είχε ο Χριστοδουλόπουλος.

Οι πρώτοι Πράσινοι σκόρερ

2009-10 2010-11

Σισέ 23 Σισέ 20

Κατσουράνης 8 Χριστοδουλόπουλος 5

Λέτο 6 Κατσουράνης 4

Σαλπιγγίδης 5 Πετρόπουλος 4

Νίνης 3 Νίνης 3

Οι πρώτοι Πράσινοι σε ασίστ

2009-10 2010-11

Κατσουράνης 6 Σισέ 6

Σαλπιγγίδης 5 Κατσουράνης 6

Λέτο 4 Χριστοδουλόπουλος 4

Καραγκούνης 4 Σαριέγκι 2

Νίνης 4 Λέτο 2