Το λάθος!

Οι έριδες δεν λένε να κοπάσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία φέρει το βάρος της αποτυχημένης »νέας διακυβέρνησης», δεν μπορεί να απαλλαγεί από το απογοητευτικό παρελθόν της. Οσο δεν αποδέχεται τις ευθύνες που της αναλογούν, θα παραμένει εσωστρεφής και γι’ αυτό ανήμπορη να σχεδιάσει πρόταση ουσιαστική για το μέλλον. Η χθεσινή αποδοχή της νεοδημοκρατικής ηγεσίας ότι η περιβόητη απογραφή του 2004 υπήρξε λανθασμένη επιλογή, είναι ένα βήμα. Ωστόσο μισό, αφού το λάθος αποδόθηκε μόνο στον τότε υπουργό Οικονομίας, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι έδρασε βάσει οδηγιών από τον πρώην πρωθυπουργό. Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει μια ειλικρινή και ολοκληρωμένη αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας από το 2004 έως το 2009. Μόνο αν ξεκαθαρισθεί το παρελθόν θα μπορέσει να βρεί επαφή με το μέλλον του τόπου.

Το λάθος! | tovima.gr

Οι έριδες δεν λένε να κοπάσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία φέρει το βάρος της αποτυχημένης »νέας διακυβέρνησης», δεν μπορεί να απαλλαγεί από το απογοητευτικό παρελθόν της.

Οσο δεν αποδέχεται τις ευθύνες που της αναλογούν, θα παραμένει εσωστρεφής και γι’ αυτό ανήμπορη να σχεδιάσει πρόταση ουσιαστική για το μέλλον.

Η χθεσινή αποδοχή της νεοδημοκρατικής ηγεσίας ότι η περιβόητη απογραφή του 2004 υπήρξε λανθασμένη επιλογή, είναι ένα βήμα.

Ωστόσο μισό, αφού το λάθος αποδόθηκε μόνο στον τότε υπουργό Οικονομίας, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι έδρασε βάσει οδηγιών από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει μια ειλικρινή και ολοκληρωμένη αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας από το 2004 έως το 2009. Μόνο αν ξεκαθαρισθεί το παρελθόν θα μπορέσει να βρεί επαφή με το μέλλον του τόπου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk