Η αρχαιολογία στην Ταινιοθήκη

Διήμερο αρχαιολογικών ταινιών το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τον «ΑΓΩΝΑ», τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου. Θα προβληθούν οι βραβευμένες και επιλεγμένες ταινίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης, αλλά και οι «ΠρωτΑΓΩΝίστριες», οι αγαπημένες ταινίες δηλαδή, που ξεχώρισαν στον ΑΓΩΝΑ από το 1996 έως σήμερα.

Διήμερο αρχαιολογικών ταινιών το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τον ΑΓΩΝΑ, τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου. Θα προβληθούν οι βραβευμένες και επιλεγμένες ταινίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης, αλλά και οι «ΠρωτΑΓΩΝίστριες», οι αγαπημένες ταινίες δηλαδή, που ξεχώρισαν στον ΑΓΩΝΑ από το 1996 έως σήμερα.

Η αρχαιότητα και η παράδοση, η ιστορία, το αρχαιολογικό ρεπορτάζ, η ανασκαφή, η αρχαία τεχνολογία και η αρχαία ναυπηγική περνούν μέσα από τις ταινίες, που είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες. Σε κάθε μία από αυτές άλλωστε ένας ομιλητής αναλαμβάνει να «ξεναγήσει» το κοινό. Είναι οι αρχαιολόγοι, καθηγητές κ. κ. Πέτρος Θέμελης και Στέφεν Μίλερ, ο ερευνητής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, ο καθηγητής Ιστορίας κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Θεοδόσης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Παράδοσης κ. Χάρης Τζάλας.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι: «Η αποκάλυψη του Χέοπα» (Γαλλία) που τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαιολογίας γιατί ακολουθεί βήμα προς βήμα την προσπάθεια ερμηνείας της κατασκευής της μεγαλύτερης πυραμίδας της Αιγύπτου. «Ενας αιώνας κινηματογράφου και αρχαιολογίας: Από τον Χάουαρντ Κάρτερ στον Ιντιάνα Τζόουνς» (Ιταλία) που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοτυπίας ΑΓΩΝ 2000. «Ο χορός των αλόγων» του Χρ. Βούπουρα (Βραβείο «Αρχαιολογία και Τέχνες»). «Οι κοιμισμένες πριγκίπισσες του Λουλάν» (Γαλλία, Βραβείο Κοινού ΑΓΩΝ 2008).

Πού και Πότε
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, τηλ.: 210 3609695).
Προβολές:10 π. μ. – 10 μ. μ.
Εισιτήρια προς 5 ευρώ ανά ζώνη προβολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk