Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας αναζητούν έναν άνδρα μη σλαβικής εμφάνισης ο οποίος είναι ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στο μετρό του Μινσκ, ανέφεραν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της λευκορωσικής KGB, Βάντιμ Ζάιτσεφ, «πρόκειται για έναν άνδρα 27 ετών με μη σλαβική εμφάνιση, ύψους μεταξύ 1,75 και 1,80 μέτρων».

Το πορτρέτο του άνδρα δημιουργήθηκε από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους μάρτυρες, δήλωσε ο Ζάιτσεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Επιπλέον, τρία άτομα κρατήθηκαν για ανάκριση σε σχέση με αυτήν την υπόθεση, σημείωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Λευκορωσίας συνεχίζει τους ελέγχους στο δρόμο και σε σταθμούς για τον εντοπισμό των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης.

Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στην επίθεση που συνέβη σε πολυσύχναστο σημείο και σε ώρα αιχμής στο μετρό του Μινσκ.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών (ισοδύναμα με 5-7 κιλά TNT) μαζί με καρφιά και βίδες ώστε να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα τραυματισμού. Τα κίνητρα παραμένουν αβέβαια, χωρίς φυσικά να έχει αποκλειστεί η τρομοκρατική επίθεση.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε δηλώσεις του τη Δευτέρα επισήμανε ότι το κράτος θα αρχίσει έρευνες για τη σύλληψη των δραστών ενώ υπογράμμισε ότι πιθανόν υπάρχει και ξένος δάκτυλος πίσω από την σπάνια για τα δεδομένα της χώρας επίθεση.