Για τους παίκτες του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον αγώνα εναντίον της Λάρισας και τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου. Για τη διοίκηση των Ερυθρολεύκων οι υποχρεώσεις μόλις τώρα αρχίζουν. Στο διάστημα που οι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία ή σε παρατεταμένες διακοπές, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του καλούνται να λύσουν σειρά προβλημάτων ώστε στις αρχές Ιουλίου η ομάδα να ξεκινήσει απερίσπαστη προετοιμασία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εν αρχή είναι ο προπονητής. Την Τετάρτη επιστρέφει από το Μπιλμπάο ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και την επομένη (Πέμπτη 14/4) αναμένεται να ανακοινώσει στη διοίκηση των Ερυθρολεύκων αν θα παραμείνει για ακόμη μία σεζόν στον Πειραιά ή θα αποδεχθεί την πρόταση της Αθλέτικ. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται επίσης ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ο Αργεντινός πρώην προπονητής του Αρη κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος δήλωσε θετικός να εργαστεί στον Ολυμπιακό στην περίπτωση αδυναμίας του κ. Βαλβέρδε να παραμείνει στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας, οι Ερυθρόλευκοι θα γνωρίζουν με ποιον προπονητή θα πορευτούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από τον προπονητή που θα έχει στον πάγκο του ο Ολυμπιακός θα κριθεί εν πολλοίς ποιοι παίκτες δεν θα παραμείνουν τη νέα περίοδο στην ομάδα και ποιοι θα αποκτηθούν. Για τον κ. Βαλβέρδε ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Ζαουάντ Ζαϊρί μπορεί να περισσεύει αλλά για τον κ. Κούπερ ή κάποιον άλλο κόουτς μπορεί να αποτελεί πολύτιμο εργαλείο. Οπως και να εξελιχθεί το θέμα του προπονητή, ο Ολυμπιακός το συντομότερο δυνατό καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει στο ρόστερ του. Αναλυτικά:

Κέβιν Μιραλάς
Τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός κατέβαλε 2,3 εκατ. ευρώ και απέκτησε τα δικαιώματά του από τη Σεντ Ετιέν χωρίς όμως να φτάσει ακόμη σε συμφωνία με τον βέλγο επιθετικό για την επέκταση του συμβολαίου του. Οι διερευνητικές συζητήσεις των δύο πλευρών επί του παρόντος δεν έδωσαν θετικό αποτέλεσμα. Ο Μιραλάς αρχικά διεκδίκησε διπλασιασμό των αποδοχών του (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ), ενώ δεν συμφώνησε με την προτεινόμενη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, ούτε με τη ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση δελεαστικής πρότασης από άλλη ομάδα.

Ραούλ Μπράβο
Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου χωρίς ο Ολυμπιακός να εκδηλώσει ενδιαφέρον ανανέωσης. Ο ισπανός αμυντικός δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Βαλβέρδε για τη θέση του αριστερού μπακ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν τελικά κληθεί να συζητήσει με τη διοίκηση οι αποδοχές που θα του προταθούν θα είναι μειωμένες κατά 50%. Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή λέγεται ότι έχει πρόταση από τη Μάλαγα.

Ραφίκ Τζιμπούρ
Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο ως ελεύθερος για έξι μήνες, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου κατά δύο χρόνια εφόσον δείξει… καλή διαγωγή. Ο αλγερινός επιθετικός τελευταία δηλώνει προβληματισμένος από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ φήμες που φιλοξενούνται στον οπαδικό Τύπο κάνουν λόγο για πολύ καλή πρόταση να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Το πιθανότερο είναι ότι ο Τζιμπούρ στους τρεις μήνες που βρίσκεται στον Ολυμπιακό «διαπίστωσε» ότι περνάει η μπογιά του και σκοπεύει να διεκδικήσει ίσες αποδοχές με τον Μιραλάς, τον Ριέρα και τον Φουστέρ.

Μάρκο Πάντελιτς
Εχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά η παραμονή του στον Πειραιά δεν είναι δεδομένη. Ο κ. Βαλβέρδε δεν τρελαίνεται με τα προσόντα του, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο τον άφησε εκτός αποστολής. Τον Ιανουάριο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η γερμανική Βόλφσμπουργκ. Αν βρεθεί ομάδα να πληρώσει το συμβόλαιο του ο Ολυμπιακός μάλλον θα κουνήσει μαντήλι στον σέρβο επιθετικό.

Ζαουάντ Ζαϊρί
Περιμένει στο ακουστικό του μήπως τον φωνάξουν να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά… ο κ. Βαλβέρδε δεν εκτιμάει τους μεσοεπιθετικούς που δεν αμύνονται. Επιπλέον για τη θέση του έχει ήδη αποκτηθεί ο Ισπανός Χαβίτο.

Ντένις Ρόμενταλ
Η απογοήτευση της αγωνιστικής περιόδου. Ο δανός δεξιός χαφ-εξτρέμ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά θα παραμείνει στον Πειραιά μόνο αν καθίσει πάνω σε αυτό και αρνηθεί να αλλάξει ομάδα. Ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ δύσκολα θα βρει στη χώρα του.

Τοροσίδης και Αβραάμ
Στις προθέσεις του Ολυμπιακού είναι να προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας με τους δύο έλληνες διεθνείς αμυντικούς, τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Αυτό σημαίνει διπλασιασμό των αποδοχών τους ώστε να μην αισθάνονται φτωχοί συγγενείς απέναντι στους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ, Πάντελιτς, Μιραλάς οι οποίοι αμείβονται με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Το συμβόλαιο του Τοροσίδη λήγει το 2012 και από τον Ιανουάριο θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί με ομάδα της αρεσκείας του.

Μήτρογλου και Παπάζογλου
Ο κ. Βαλβέρδε ή ο διάδοχος του στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κληθεί να αποφασίσει τι θα κάνει με τους παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες και κυρίως με τον Κώστα Μήτρογλου και τον Τάσο Παπάζογλου (κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε από τον ΟΣΦΠ και έμεινε δανεικός στον Πανσερραϊκό). Επιθυμία του κ. Μαρινάκη είναι να αποκτήσει ο Ολυμπιακός περισσότερο ελληνικό χρώμα. Αν επιστρέψει ο Μήτρογλου (έχει δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο) θα πρέπει να αποχωρήσει ο Πάντελιτς.
Παράλληλα με τη διευθέτηση όλων των παραπάνω υποθέσεων ο Ολυμπιακός θα (πρέπει να) κινηθεί στη διεθνή αγορά για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του με τουλάχιστον δύο παίκτες ενδεκάδας.