Με το ακριβό τους γκάτζετ, οι χρήστες των «έξυπνων τηλεφώνων» iPhone μπορεί να μοιάζουν ευκατάστατοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι φτωχοί, όπως αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα.

Συγκεκριμένα ένας στους πέντε χρήστες iPhone παραδέχεται ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός είναι άδειος, με την αντίστοιχη αναλογία σε εθνικό επίπεδο να είναι ένας στους δέκα. Αντίθετα, το 54% των χρηστών κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android ή των χρηστών BlackBerry δήλωσαν ότι δεν είναι ποτέ «άφραγκοι». Η έρευνα της YouGov πραγματοποιήθηκε σε 2000 άτομα και συνδέει την οικονομική κατάσταση και τον μισθό των Βρετανών με τον τύπο «έξυπνου τηλεφώνου» που χρησιμοποιούν.

Όσοι χρησιμοποιούν κινητό με λογισμικό Android ή BlackBerry κερδίζουν περισσότερα από τους χρήστες του iPhone, αποκαλύπτει η έρευνα. Το 10% των χρηστών του BlackBerry και το 7% των χρηστών τηλεφώνων με Android κερδίζει περίπου 60.000 ευρώ τον χρόνο, με μόλις το 5% των χρηστών του iPhone να φθάνει σε αυτή τη μισθολογική κλίμακα.

Οι μισοί από τους χρήστες του iPhone κερδίζουν κάτω από 22.000 ευρώ τον χρόνο, με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των χρηστών του BlackBerry να κυμαίνεται στο 38% και μεταξύ των χρηστών Android στο 27%. Το 28% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ιδιοκτήτες κινητών με λογισμικό Android, το 26% ιδιοκτήτες iPhone και το 14% ιδιοκτήτες BlackBerry.