Προς «αποσύρσεις» νοσοκομείων

Τη δημιουργία νέων πρότυπων νοσοκομείων, τα οποία θα αντικαταστήσουν το «σκουριασμένο» ΕΣΥ εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την πρόταση που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, υποστηρίζεται πως η «απόσυρση» των παλιών νοσοκομείων θα αναζωογονήσει τα οικονομικά της υγείας.

Τη δημιουργία νέων πρότυπων νοσοκομείων, τα οποία θα αντικαταστήσουν το «σκουριασμένο» ΕΣΥ εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την πρόταση που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, υποστηρίζεται πως η «απόσυρση» των παλιών νοσοκομείων θα αναζωογονήσει τα οικονομικά της υγείας με τις νέες υποδομές να τονώνουν το δημόσιο ταμείο κατά τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στον πυρήνα των σαρωτικών αλλαγών που δροµολογούνται βρίσκεται η Αττική. Επίσς μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για µελλοντική συνεργασία (συµβάσεις) µε τα νέα δηµόσια νοσοκοµεία, όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, που έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή της Οµάδας Εργασίας για τις επικείµενες συγχωνεύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk