Στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Στη Βουλή οδηγείται, πιθανότατα σήμερα, η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, με σκοό την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών και των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Αμυνας στο διάστημα 1998-2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγη ώρα, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδης έστειλε την ογκοδέστατη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης αφού, όπως αναφέρει στο έγγραφό του, η δικαωστική έρευνα «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα.

Στη Βουλή οδηγείται, πιθανότατα σήμερα, η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών και των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Αμυνας στο διάστημα 1998-2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγη ώρα, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδης έστειλε την ογκοδέστατη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης αφού, όπως αναφέρει στο έγγραφό του, η δικαστική έρευνα «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα.

Το υπουργείο θα στείλει με τη σειρά του το φάκελο στη Βουλή , που θα αποφασίσει για το αν συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό έγγραφο κατονομάζεται ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος ως το πρόσωπο που υπέγραψε την αρχική σύμβαση κατασκευής και προμήθειας υποβρυχία, ενώ η Βουλή καλείται να ερευνήσει και τυχόν άλλες ευθύνες των υπουργών που υπέγραψαν τις τροποποιητικές συμβάσεις στο επόμενο διάστημα.

Η δικαστική έρευνα για τους συμμετόχους στην υπόθεση – ήδη έχουν κληθεί 40 πρόσωπα ως ύποπτοι – συνεχίζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk